Enköpings SK:s Agnes Vilén. Foto: Lasse Hagman


5 månader sedan

Agnes uttagen till rikslägret – ”Mycket överraskad”

Inför årets säsong lämnade Agnes Vilén Norrby SK för spel med division 2-klubben Enköpings SK. Nu har 15-årige målvaktstalangen blivit uttagen till rikslägret på Bosön i augusti.
– Jag blev mycket överraskad, säger hon om uttagningen.

 

Inför årets säsong tog hon steget över till Enköpings SK och spel i division 2. Nu är 15-åriga målvakten Agnes Vilén uttagen till rikslägret på Bosön.
Agnes debuterade redan som tolvåring i Norrby SK:s A-lag. Totalt blev det 14 seriematcher med NSK:s A-lag innan hon inför säsongen 2021 valde ESK. Det eftersom Agnes till hösten ska gå på fotbollsgymnasiet i Enköping.
Tanken var att Agnes skulle vara reservmålvakt i A-laget och mest spela i klubbens F16/17-lag. Men hittills har hon stått i mål i A-lagets alla matcher i serien.
– Jag är väldigt nöjd med säsongen hittills, berättar hon.

När rikslägret för spelare födda 2006 ska genomföras på Bosön den 1-5 augusti ska Agnes representera Upplands FF.
– Det är jag och tre till som blev blivit uttagna, berättar Agnes.
Blev du överraskad när du blev uttagen?
– Ja, jag blev mycket överraskad eftersom det var jättemånga tjejer som var duktiga på de tidigare träningarna vi haft med UFF.

Totalt är det 140 spelare, varav 16 målvakter, från hela landet som är uttagna till rikslägret. Ett läger som i coronatider ersätter utvecklingslägret (tidigare elitlägret) som genomförts i Halmstad.

Enköpings SK inledde division 2-serien med två förluster, men efter det har det gått bättre. I de tre senaste matcherna har laget tagit sju poäng, två segrar och en oavgjord.
– Jag har haft riktigt kul och tagit stora kliv i utvecklingen, berättar Agnes.
Ändrade ni på något efter den svaga starten?
– Vi har inte ändrat vår taktik särskilt mycket utan bara putsat på detaljer. Det känns som en serie där nästan alla lag kan slå alla, så serien kommer bli tuff ända in i det sista.

Nu är det dock uppehåll, men givetvis kommer Agnes att fortsätta träna för att vara bra förberedd till seriespelet och vistelsen på Bosön i början av augusti.
– Under sommaren kommer vi att köra gemensamma frivilliga fysträning. Men vi kör kollektivt igång igen om ett par veckor, berättar Agnes Vilén.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning