Heby AIF Foto: Carl-Henrik Rapp


5 månader sedan

Många lag från Uppland och Västmanland har inlett svagt

Totalt 13 herrlag från Uppland och Västmanland spelar division 3-fotboll säsongen 2022. Efter den korta vårsäsongen kan vi konstatera att många av de 13 lagen har inlett serien svagt.

 

Sju lag från Uppland och sex från Västmanland spelar i herrarnas division 3 säsongen 2021. Värt att notera är att i år är det inget kvalspel som ska avgöras. Tidigare har tabelltvåan kvalat för en plats i division 2 och tabellnian har kvalat för att klara sig kvar i division 3.
Här har ni läget för lagen från Uppland och Västmanland när den korta vårsäsongen är avslutad.

Division 3 norra Svealand.
Nykomlingen Viggbyholms IK har startat serien med fem raka segrar. Bakom dem ligger Newroz FC med fyra segrar och en oavgjord och IFK Uppsala – fyra segrar och en förlust. På nedflyttningsplats återfinns Fanna BK, Heby AIF och Procyon BK.
4) Sala FF (Västmanland).
Tre segrar, en oavgjord och två förluster hittills. Det betyder att SFF ligger strax bakom toppen – men de har spelat en match mer än övriga lag (Sundbyberg har spelat fyra matcher).
5) BKV Norrtälje (Uppland).
Nio poäng på fem matcher. De två förlusterna har kommit mot Viggbyholm och IFK Uppsala.
7) Uppsala-Kurd FK (Uppland).
Har åkt på två riktiga smällar: 0-7 mot Viggbyholm och 0-4 mot IFK Uppsala. Men har också besegrat Västerås IK (2-1) och Procyon (3-0).
8) Västerås IK (Västmanland).
Läcker bakåt – 15 insläppta på fem matcher. Har fått ihop sex poäng efter segrar mot Peocyon (2-1) och Heby AIF (1-0). Åkte på en riktig omgång mot Newroz FC, 2-9.
9) IK Franke (Västmanland).
Seriens stora negativa överraskning hittills. Tippades som en av lagen som kan vinna serien, men enda segern hittills har kommit mot Fanna BK (1-0). Har släppt in åtta mål de två senaste matcherna: 2-4 mot Sala FF och 1-4 mot Newroz FC.
10) Fanna BK (Uppland).
En seger och fyra förluster hittills. Enda segern kom hemma mot Heby AIF (4-2). Enköpingsklubben har för övrigt spelat fyra av sina fem matcher på hemmaplan.
11) Heby AIF (Uppland).
Det enda laget som hittills lyckats göra mål på serieledande Viggbyholm. Det har dock hittills bara blivit en poäng och den kom mot Sundbyberg på hemmaplan.
12) Procyon BK (Uppland).
Fem raka förluster. Har bara gjort ett enda mål. Uppsalaklubben har fått en tung start på serien. Noteras kan att fyra av dem matcherna Procyon förlorat har slutat med resultatet 0-3.

Division 3 södra Norrland.
Bollnäs GIF toppar serien efter fyra segrar och en oavgjord. Tvåa ligger Söderhamn, som dock bara har spelat fyra matcher och tagit full pott.
På nedflyttningsplatserna ligger Strömsbergs IF, Strands IF och Iggesunds IK.

9) Fagersta Södra (Västmanland).
Spelade division 2-fotboll i fjol och har inlett division 3 med endast fyra poäng på lika många matcher. Föll senast med 2-3 mot dåvarande jumbon Strands IF. Enda segern hittills kom mot Korsnäs IF.
10) Strömsbergs IF (Uppland).
I fjol ett topplag i serien – i år har SIF det jobbigare. Har hittills tagit fyra poäng på fem matcher och släppt in åtta mål på de två senaste matcherna.

Division 3 västra Svealand.
Syrianska Eskilstuna IF (fem segrar) och Hertzöga BK (fyra segrar och en förlust är i toppen av serien. På nedflyttningsplats återfinns Arboga Södra IF, Strömtorps IK och IFK Åmål.
7) Köping FF (Västmanland).
Två segrar och två förluster. Så har nykomlingen Köping FF inlett sin comeback i division 3. Hittills har de åt varit målsnåla matcher, fyra gjorda mål och lika många insläppta. Föll tungt mot Syrianska Eskilstuna (1-2) senast – avgörande målet kom i den åttonde tilläggsminuten.
10) Arboga Södra (Västmanland).
Inledde med tre raka förluster innan första segern kom i den senaste omgången – 4-2 mot Nora BK. Har åkt på två 0-5-smällar – mot Torsby IF och FBK Karlstad.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning