Marcus Zilén Västerfärnebo AIK Ove Eriksson


3 månader sedan

Zilén sänkte Skogsbo-Avesta IF redan i första halvlek

En ny storseger för Västerfärnebo AIK på lördagen i hettan. Ledning med 4-1 i halvtid och alla målen gjorda av Macus Zilén. Nyförvärven Markus Lindholm och Martin Åhman var inte med i truppen idag och Rasmus Hedlund Aldén spelade några minuter på slutet. Han är tillbaka efter skada och är i full träning igen. I den andra halvleken gjorde Alex Söderström och Marcus Zilén varsitt mål och slutsiffrorna blev 6-1.

 

Västerfärnebo AIK har vunnit alla sina träningsmatcher hittills inför stundande premiär i division 4. Tre träningsmatcher som har slutat 2-1, 6-1 och 7-1. På lördagseftermiddagen mötte de hemma på Svedboäng Skogsbo-Avesta IF, som håller till i division 5 Dalarna, i den fjärde träningsmatchen.

Det blev ännu en storseger men det dröjde ända till den 28:e minuten innan Marcus Zilén spräckte nollan framåt.
Vaik hade bollinnehavet fram till vattenpausen men avsluten var det sämre med för det var spridda skurar. Vattenpausen var en injektion för Vaik och Simon Ericsson hade ett hårt skott i stolpen och Gustav Smeds ett friläge som han sköt utanför innan Zilén gjorde ledningsmålet.

Från ingenstans på en omställning kvitterade Skogsbo-Avesta två minuter efter ledningsmålet. På ett fåtal chanser i första halvlek gör de mål.
Efter det var Marcus Zilén show. Minut 35 gör han 2-1 och i minut 40 3-1 och i den 45:e sätter han halvtidsresultatet 4-1.
Tre av målen på fina framspelningar av lagkamraterna och när han fick hand om bollen så var det ingen tvekan. Det fjärde målet kommer på retur.

I andra halvlek kom Alexander Söderström in bredvid Zilén på topp och han behövde bara åtta minuter på sig att utöka till 5-1.
Resten av halvleken sjönk tempot förstås för det var tryckande varmt.
Ett mål till skulle det bli tolv minuter före slutsignalen. En försvarare i Skogsbo-Avesta sänkte Lowe Forsberg med straff som följd. Marcus Zilén stegade fram och satte sitt femte mål för dagen och spikade slutsiffrorna till 6-1.

Rasmus Hedlund Aldén kom in när det var sju-åtta minuter kvar. Han har varit skadad en tid men är nu i full träning.
– Vi har träningsmatch mot Sala FF om två veckor och den vill jag absolut spela, säger Rasmus.

Inte heller Markus Lindholm, som blev pappa i veckan, och Martin Åhman (semester) spelade så det finns sparkapital till seriestarten.
Det bör tilläggas att Skogsbo-Avesta också saknade ett antal spelare.
– Det var en stabil centrallinje idag med mittbackarna Erik Niklasson och Oscar Eriksson. På mitten Sebastian Hassel och Simon Ericsson. Framåt förstås Zilén, säger Niklas Blomqvist, tränare i Vaik.

– Vi hade perioder med för lågt bolltempo men det vi tränat på har vi blivit bra på. Vi har en så stor trupp att vi kan ändra i formationer efter motstånd, avslutar en nöjd Blomqvist.

Ingen träningsmatch nästa helg. Vaik får istället bekänna färg i genrepet om två veckor då Sala FF står på programmet.
Seriepremiären spelas den 7 augusti på bortaplan mot Irsta IF.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning