Victor Torsteinsrud spelar med familjen i Ransta IK. Foto: Carl-Henrik Rapp samt privat.


1 år sedan

Victor pendlar från Örebro för att spela med Ransta IK – “Det var ingen tvekan”

Han spelar med både brorsan och farsan och har dessutom tagit över kaptensbindeln i Ransta IK i år. Förutom det pendlar han även från Örebro till Ransta när det är match- och träningsdags.
– Det är väl inte optimalt med pendlingen, men det var ingen tvekan från min sida, säger Victor Torsteinsrud.

 

Det är antagligen inte många som missat 22-åringen Victor Torsteinsruds framfart i Ransta IK de senaste två säsongerna.
Victor, som kom till Ransta IK från Romfartuna inför säsongen 2019, har imponerat med sitt spel på Ransta IK:s mittfält.
– Jag började spela i just Romfartuna när jag var runt fem år gammal, men sedan har jag även spelat i Gideonsberg, Franke och VSK, berättar 22-åringen.

De uppmärksamma har kanske också tänkt på att Ransta IK innehåller fler spelare med efternamnet Torsteinsrud.
Faktum är att det ofta finns tre spelare med samma efternamn i laguppställningen när RIK-spelar match.
Förutom Victor innehåller laget även två år äldre brorsan Oscar samt deras pappa Olof, som hunnit bli 52-år gammal.
– Farsan är från Ransta ursprungligen, men själv har jag inga speciella kopplingar till Ransta förutom att man som femåring fick leda uppvärmningar ibland på farsans träningar, minns Victor.

Att alla tre spelar tillsammans lär vara en ganska unik företeelse, men faktum är att Victor och Oscar lirat tillsammans tidigare även i Romfartuna.
– Att spela tillsammans är väldigt roligt och något man tänkt på sen man var ung och sen har vi ju haft sån tur att farsan har någon slags superfysik som kan vara aktiv vid 52 års ålder.
Hur känns det att spela alla tre samtidigt?
– Det var såklart speciellt att höra i högtalarna på Mullevi när de ropade ut att alla tre “Torsteinsrudarna” var på plan samtidigt. En cool känsla!

Vem är egentligen bäst av er tre?
– Haha, känslig fråga. Vi är alla tre väldigt olika i spelsättet där Oscar har farten och på något sätt alltid lyckas göra drömmål. Jag har väl skaplig teknik och farsan bollvinnarspelet och en underskattad spelförståelse. Så jag väljer att slingra mig ur och säga att vi är alla bäst på våra egna sätt.
Hur länge planerar farsan att spela tror du?
– Det får du fråga honom, dock riskerar du att få svaret att han kör tills han inte kan länge.

Förutom äran att få spela tillsammans med sin familj så ser det även ut som att Victor kommer att få bära kaptensbindeln i år.
Hur känns det att du blivit nyutnämnd kapten?
– En otrolig ära såklart att få bära bindeln i år. Ska bara försöka fortsätta med att alltid vilja vinna. Det kommer även vara bra för mig då jag behöver ta ett större ansvar att hålla huvudet kallt på planen, vilket kan vara ett problem ibland, hehe.

Ransta IK har börjat försäsongen på ett ypperligt sätt med vinst i SA-triangeln och dessutom segrar i ett par träningsmatcher.
Hur tror du det går för er i RIK i år?
– Vi har visat på försäsongen att vi är otroligt svårslagna och precis som förra året är försvarspelet vår styrka. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det och även utveckla det offensiva. Så tror jag absolut att vi kan placera oss högre upp i tabellen jämfört med förra året!

Vad jag förstår så bor du och pluggar i Örebro och pendlar till matcher och träningar. Hur får du ihop logistiken och är du med på alla träningar?
– Självklart är det inte optimalt att pendla både för mig och laget men från min sida var det ingen tvekan. Jag och coach (Tobias Pettersson) har bra kommunikation och bestämt att jag kommer träna minst en gång i veckan med laget och sedan komma hem till matcherna. Men med bra kommunikation brukar det mesta lösa sig, menar en optimistisk Victor Torsteinsrud.

Ransta IK premiärspelar på lördag borta mot Syrianska Kerburan. Hemmapremär är det tisdagen den 10 augusti mot Sörstafors-Kolbäck FK.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning