Dennis Eriksson, Ransta IK, och Gustav Smeds, Västefärnebo AIK.


1 månad sedan

Västmanlandsfyran ett getingbo som är omöjligt att tippa kommande säsong

Nu börjar äntligen Västmanlandsfyran. Ransta IK vill bli bättre än förra säsongen och Västerfärnebo AIK siktar på topp tre. Serien är ett riktigt getingbo som ska avgöras på elva omgångar. Tre lag kommer från division 3 och vill nog tillbaka dit så fort som möjligt.
Att tippa en slutsegrare är omöjligt men Kungsör nämns på flera håll.

 

Division 4 Västmanland blir med största sannolikhet ett getingbo den här korta säsongen. En seriesegrare ska koras och något kvallag blir det inte under det här pandemiåret.

Tre klubbar kommer från division 3. Kungsörs BK som slutade sist i division 3 västra Svealand med endast fyra inspelade poäng på elva matcher. Syrianska IF Kerburan var snäppet sämre i division 3 norra Svealand där de mäktade med tre poäng på elva matcher.
I samma serie spelade Gideonsbergs IF som fick lämna trean med elva inspelade poäng. I sista omgången förlorade de mot Spånga IS, hade det blivit seger där så hade kontraktet räddats.

Mängder av derbyn ska spelas. Naturligtvis först och främst derbyt för “våra”lag Ransta IK och Västerfärnebo AIK.
Det är Ransta IK som dragit vinstlotten för det derbyt spelas på Mullevi. I Västerås kommer det att vara derbyn i princip varje omgång eftersom så många klubbar kommer från länets största stad.

Hur kommer Västerfärnebo AIK och Ransta IK att klara sig mot alla Västeråslagen och de andra?
Ja, som sagt det är svårtippat men att åka till Mullevi och plocka poäng är ingen lätt uppgift. Ett betongsäkert försvar de senaste säsongerna släpper inte till något och om de får till det framåt så ser det ljust ut.

När det gäller Vaik så måste de visa nu när de “gamla” har kommit hem. Markus Lindholm från Enköpings SK, Martin Åhman och Rasmus Hedlund Aldén från Sala FF samt Simon Ericsson från Heby AIF borde väl stärka upp startelvan.

Kungsör är det flera som har tippat som seriesegrare. Västerfärnebo AIK siktar på topp-3.
Ransta IK vill vara bättre än förra säsongen då de slutade på plats åtta i tabellen. Det var klubbens bästa resultat på 25 år.

Det är bara elva omgångar så avgörandet kanske inte kommer förrän i sista omgången men nu kör det äntligen igång och så här ser premiäromgången ut.

IFK Västerås-Västerås AFG  2-1  (spelades igår fredag)

Resterande matcher spelas idag lördag.
BK30-Gideonsbergs IF
Irsta IF-Västerfärnebo AIK
Tortuna SK-Kungsör BK
Sörstafors-Kolbäck FK-Munktorps BK
Syrianska IF Kerburan-Ransta IKTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning