Östervåla IF:s damer. Foto: Sala-Heby Fotboll


1 år sedan

Östervåla IF:s damer ökade på raden med oavgjorda matcher mot Bele Barkarby

Östervåla IF:s damer spelade på söndagskvällen borta mot Bele Barkarby FF i division 2 mellersta Svealand. En seger hade behövts för att inte glappet till tätlagen skulle bli större. Nu blev det inte så , båda lagen gjorde varsitt mål i första halvlek och inget i andra. Ett oavgjort resultat som gav en poäng och sex poäng upp till täten.
– På det stora hela är jag nöjd med en poäng och vi är fortfarande obesegrat, säger tränare Fredrik Nilsson i Östervåla IF.

 

Det behövdes seger för Östervåla IF i division 2 mellersta Svealands-serie på söndagskvällen för att inte tappa kontakten med täten.
Trots ledning med 1-0 i första halvleken blev det bara en poäng för Bele Barkarby FF kvitterade strax innan halvtidsvilan.
Den andra halvleken blev mållös.

Pernilla Andersson fick ett friläge efter drygt 20 minuter. Bollen placerade hon snyggt i övre högra hörnet. Assisten till målet kom från Jennifer Lindström.
Östervåla IF är det klart bättre laget de första 25 minuterna sedan tar Bele Barkarby över. ÖIF hänger dock med och håller spelet skapligt uppe.
Strax före pausvilan får hemmalaget utdelning. Julia Larsson räddar och lämnar retur som det blir 1-1 på.
– Där är vi inte på tå tycker jag, säger Fredrik Nilsson, tränare i Östervåla IF.

I andra halvleken är det Bele Barkarby som är lite bättre. Men det är mest spel fram och tillbaka.
Några mer mål blir det inte och Östervåla som nu har spelat sex seriematcher och av dem har fyra slutat oavgjort. Två vinster finns också på kontot så förlustnollan finns kvar.
– Vi har många felpass i andra halvlek som ställer till det för oss. Chanser har vi i alla fall, bland annat ett skott i stolpen och något friläge. Bollen ville inte in.
– På det stora hela är jag nöjd med en poäng och vi är fortfarande obesegrat.

Ännu en oavgjord match, den fjärde av sex, ni måste väl börja plocka trepoängare nu?
– Ja, så är det men det återstår väldigt mycket av säsongen. Vi spelar ju egentligen bara vårsäsong ännu, avslutar Fredrik Nilsson.

Nästa match för Östervåla IF spelas hemma på Lundavallen mot Enköpings SK på lördagen den 14 augusti.  • Betyg   Madelen Lindström
  • Betyg   Viktoria Andersson
  • Betyg   Jennifer LindströmTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning