Håvard Kvello, Ransta IK. Foto: Niclas Bergvall


1 månad sedan

Håvard efter premiärpoängen – ”Behöver inte skämmas”

Han fixade en sen poäng för sitt Ransta IK i premiären mot Syrianska Kerburan. Men Håvard Kvello tycker inte att RIK behöver skämmas över det oavgjorda resultatet.
– Vi får betalt för att vi inte viker ner oss trots en darrig start, säger han.

 

Säsongen 2011 spelade Syrianska Kerburan i division 1.
Då höll Ransta IK till i division 6.
Tio år senare möttes lagen – då i division 4.
En match i söndags som slutade 2-2 efter att Ransta IK:s Håvard Kvello kvitterat i slutet av matchen.
Överraskad över att ni tar en poäng av Syrianska?
– Inte direkt. Syrianska kommer visserligen från en högre division och de har en forward som är riktig vass och som nog kommer göra en hel del mål. Men i övrigt tycker jag inte vi var sämre, säger 35-årige Kvello.

Men säsongen är i sin linda och Kvello menar att det är osäkert hur stor skillnaden är mellan lagen så här tidigt på säsongen.
– Vad jag förstår så har Syrianska skiftat ut en hel del spelare från deras tid i högre divisioner, samtidigt som vi har sett ganska bra ut på försäsongen. Så någon jätteskräll tycker jag ändå inte det var.

Gör ni en bra match och var det rättvist?
– Jag tycker vi gör en helt okej match. Sett till hela matchen så har kanske Syrianska flera heta lägen, men jag tycker vi visar bra moral och kämpaglöd även fast vi hamnar i ett jobbigt 0-2-underläge tidigt. Vi får betalt för att vi inte viker ner oss trots en darrig start. I mitten på andra halvlek får vi in en boll på en fast situation, vilka vi vet vi är farliga på. Då är vi absolut med i matchen, även spelmässigt. I slutändan tycker jag inte vi ska skämmas för att vi fick med oss en poäng.

Så här säger han om sin egen insats.
– I min ålder är man nöjd om man kommer ifrån en match med en hel kropp. När man även lyckas peta in en boll som resulterar i poäng får man lov att vara nöjd.
Hur var det att spela i regnet?
– Eftersom jag inte spelade hela matchen kan jag säga att det åtminstone var behagligare att vara på planen än att stå bredvid och frysa. När det gäller planen så förstod jag det som att täcket på Wenströmska var sprillans nytt och det var definitivt en stor förbättring jämfört med hur det har sett ut där tidigare. Sedan bidrog väl regnet till en del märkliga bollstudsar, men det är vi vana vid från Mullevi och det är väl ytterst tveksamt om just det egentligen spelade någon större roll med tanke på att det var division 4-fotboll som spelades.

På tisdagskvällen är det hemmapremiär mot Sörstafors-Kolbäck.
Kommer första segern då?
– Det tror jag det finns goda möjligheter till. Sett till tidigare matcher mot dem så blir det nog oavsett en tight match, med mycket kamp och en hel del hårda dueller. Sist Sörstafors var på Mullevi säkrade de väl seriesegern i femman, så det vore på sin plats att få lite upprättelse för det debaclet, säger Kvello.
Hur långt kan ni räcka i år?
– Vi har en tunn, men jämn och bra trupp, så om vi får slippa de sedvanliga skadebekymren nu i höst så tror jag vi absolut kan hamna på övre halvan. Men det blir nog jämnt både i toppen och botten och med tanke på att det endast är elva matcher gäller det ju att vi plockar poäng redan från start. Det gör att den ena poängen i lördags kändes extra skön. Hamnar vi bättre än förra året kommer vi nog känna oss mer än nöjda.

Håvard Kvello har spelat för RIK sedan 2018 och efter fjolårets säsong funderade han på att sluta.
Men så blev det inte.
Varför?
– Så länge jag känner att jag inte gör bort mig på träning och match, och framförallt slipper skadorna, så är det fortfarande roligt att spela. Sedan har jag numera barn hemma som även de börjat intressera sig för fotbollen och då får man försöka hålla i gång det lite själv också som ett någorlunda gott exempel. Det är dessutom bra träning inför tonårstiden som komma skall där hemma också, att försöka umgås med grabbarna i det här laget, säger Håvard Kvello.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning