David Namerius. Foto: Carl-Henrik Rapp


1 år sedan

Heby AIF:s fina andra halvlek räckte inte till poäng mot IK Franke

Det blev inga poäng för Heby AIF hemma på Tegelvallen mot IK Franke. Efter en dålig första halvlek spottade Haif upp sig i andra. Det hade inte varit helt orättvist med en poäng men IK Franke kunde hålla undan och vinna med 2-1 efter att de gjort båda sina mål i första halvlek. David Namerius målskytt för Heby AIF.
– Vi höjer oss rejält i andra halvlek. De gick ner sig lite eller om de backade hem för att försvara ledningen, säger Robert Bosell.ledare i Heby AIF.

 

Starten av division 3 norra Svealand har väl inte varit lysande för Heby AIF, endast en poäng efter sju omgångar. Fem poäng upp till Uppsala-Kurd ovanför nedflyttningsstrecket.
Det var inget lätt motstånd som kom till Tegelvallen på lördagen, de vann borta förra helgen mot BKV Norrtälje med 3-0. Heby AIF kom från en tung förlust mot IFK Uppsala med 0-5.

Första startade första halvlek bra men redan efter tio minuter tog IK Franke över kommandot.
Haif tappade allt och laget blev för “långt”. IK Franke  utnyttjade sitt spelövertag med att göra två mål. Båda målen signerade Anton Engström Appelfeldt.
Heby AIF hade sparsamt med möjligheter framåt och det var en rättvis ledning för Franke i halvtid.
– Vi har problem framåt i första och bakåt är det lite “hönsgård” när Franke anfaller. De löpte mycket och vi hann inte med, säger Robert Bosell ledare i Heby AIF.

Den andra halvan av matchen ser mycket bättre ut. Utdelning kommer också i den 69:e minuten. Efter en hörna och lite kalabalik i straffområdet nickar David namerius in reducering till 1-2.

Haifen har flera chanser till kvittering, bland annat är Jonas Ahlin framme i ett motlägg med Frankemålvakten som kunde ha resulterat.
– Vi höjer oss rejält i andra halvlek. De gick ner sig lite eller om de backade hem för att försvara ledningen, säger Bosell.

Ingen poäng den här veckan heller för Heby AIF men oavgjort hade de varit värda efter sin väl genomförda andra halvlek. Bäst i Heby AIF var jonas Ahlin som slet som ett djur hela matchen.
Albin Fange och David Namerius kan vi också nämna. Samuel Cederfeldt och Liam Bosell kom in i halvtid och det gjorde skillnad.

Nu får Heby AIF ladda för derbyt mot Sala FF nästa lördag 21 augusti på bortaplan.  • Betyg   Jonas Ahlin
  • Betyg   Albin Fange
  • Betyg   David NameriusTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning