Kim Norgren, Harbo IF. Foto: Kevin Olsson.


1 månad sedan

Harbo IF upp i delad serieledning efter klar seger på Marmorvallen

Seger med 4-1 för Harbo IF på söndagen hemma på Marmorvallen mot Månkarbo IF:s andralag. Anton Johansson gjorde 1-0 redan efter tre minuter som också blev halvtidsresultat.
– Vi gör en riktigt bra andra halvlek jämfört med första. Vi spelade också bättre än senast mot Runhällen BoIS, säger Göran olsson tränare i Harbo IF.

 

För att hänga på topplagen behövdes en trepoängare för Harbo IF på lördagen och redan efter tre minuter stod det 1-0 på Marmorvallen. Ett riktigt snyggt anfall med inlägg som Anton Johansson förvaltar på bästa sätt.

Sedan var det slut på det roliga i första halvleken. Månkarbo IF tar över kommandot och har bud på flera målchanser.
– De rullade på bra i första och det var lite jobbigt för oss, säger tränare Göran Olsson i Harbo IF.
Ett starkt försvarsarbete belönades med att Harbo IF gick till pausvila med ledning 1-0.

Andra halvleken var mycket bättre spelmässigt och Kim Norgren gör två mål och ledningen utökades till 3-0. Månkarbo IF reducerar när det är cirka 20 minuter kvar och det blir lite nervöst i Harbolägret. Då kliver Hampus Ohlström in i handlingen och stänger matchen med att göra 4-1.
– Vi gör en riktigt bra andra halvlek jämfört med första. Vi spelade också bättre än senast mot Runhällen BoIS.

Någon spelare som lyfte sig över de andra?
– Melvin Karlsson kom in på mittfältet och gör det riktigt bra. Han vann mycket boll och fördelade dem bra. Unge Joel Norgren fick hoppa in med knappa kvarten kvar, orädd och tog för sig, säger en nöjd Olsson.

Två segermatcher, båda med 4-1 och en oavgjord mot Runhällens BoIS betyder sju poäng och delad serieledning för Harbo IF.
Nästa söndag, den 22 augusti, spelar Harbo IF nästa match och då är det ett hett derby mot Morgongåva SK på bortaplan.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning