FK Sala 2021. Foto: Privat


1 år sedan

Hornafrik blev för svårt för FK Sala i seriepremiären

En seriepremiär att glömma snabbt FK Sala stod för en blek insats i seriepremiären av division 7. På bortaplan blev det förlust mot Hornafrik Ungdomsförening med 1-5 (0-2). – Kan mycket väl ha varit FK Salas sämsta insats efter de förutsättningarna som gavs, menar en besviken Samuel Sillén, spelande tränare

 

Äntligen blev det seriepremiär för FK Sala. Förra helgen skulle den ha gått av stapeln men blev inställd då premiärmotståndarna Medåkers IF drabbades av covid. De tog sedan beslutet att hoppa av årets seriespel. Nu blev det Hornafrik Ungdomsförening IF som FK Sala spelade mot i sin premiär på bortaplan. En match har Hornafrik hunnit med och det blev förlust på bortaplan mot Gäddeholms FF med 0-6.

Nej, det ville sig inte för FK Sala i lördagens seriepremiär. Hornafrika tog tag i taktpinnen direkt och FK hade fasligt svårt att skapa något offensivt. – Vi saknade struktur, energi och flyt, säger Samuel Sillén.

Tvåmålsunderläge i paus efter bland annat ett drömmål på volley. FK hade bland annat tre bollar i virket, men underläget var rättvist. FK försökte sig på ett krafttag i andra halvlek men när Hornafrika fick in två snabba i inledningen var matchen förlorad.

Max Helmin Eriksson stod för tröstmålet till 1-4 men förlusten var ett faktum när Hornafrika strax efter fastställde slutresultatet till 1-5. – Det här var inte alls bra, långt ifrån. Tråkigt att vi inte är mer sugna när man väntat länge på att få spela seriematch, säger Sillén som enbart ger godkänt till målvakten Marcus Lindberg. Chans till revansch nästa lördag när Gäddeholms FF kommer till Annedal.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning