Grällsta IF/Kungsör BK. Foto: privat


1 år sedan

Lyckad start på sjumannaserien – kombinationslaget vann två matcher

Nu är sjumannaserien i gång och det blev en lyckad dag på Norrbyliden med Norrby SK som arrangör.
Bäst gick det för kombinationslaget Grällsta IF/Kungsör Bk som vann båda sina matcher.
Dessutom hyllas de unga domarna Hugo och Tamlin, båda födda 2007.

 

Sjumannaserien är i gång och på lördagen spelades tre matcher på Norrbyliden.
I och med att både Grällsta IF och Kungsör BK hade problem att få ihop lag gick de ihop och hade ett kombinationslag.
Och det blev lite av en succé!
Det blev två segrar, först mot Morgongåva SK med 2-1 och därefter samma siffror mot Norrby SK.

Så här berättar Ulrika Norgren, ledare i GIF/KBK, om dagen.
– Först 2-1 mot MSK och Minna Männikkö gjorde första målet och Amanda Norberg det andra. Vi vann även mot NSK med 2-1 och då var det Minna Männikkö och Maria Karlbom som gjorde målen. Alla spelarna var bra och det var en superbra dag. Norrby är ju en fantastisk förening men helt underbara tjejer. Det var också duktiga ungdomsdomare, säger hon.

Så här säger Evelina Back i NSK om dagen.
– En riktigt fin fotbollsdag, tre jämna och spelande lag. Jag tycker att nivån känns högre än ifjol. Vi gör två riktigt bra insatser, framförallt är vi väldigt nöjda med pressen högt upp i planen och passningsspelet. En riktig laginsats, svårt att välja nån som sticker ut. De som imponerade allra mest under dagen var våra modiga föreningsdomare Hugo och Tamlin, födda 2007, som alltså dömer damer som är 20-30 år äldre och fixar det galant, berättar hon.

Slutligen, så här tyckte Lina Hallgren i MSK om det första sammandraget i sjumannaserien.
– Äntligen var det dags att spela match, det vi längtat efter och tränat inför. Underbart att Grällsta och Kungsör kan slå ihop sina lag så vi får spela denna cup. Ett glatt, lite nervöst gäng ställer upp i den första cupen för MSK i sjumanna. Vi möter Norrby i första matchen och är lite försiktiga i första perioden men tar i gen det i andra och tredje. En jämn match och målskyttar var Sandra och Nathalie.
– Andra matchen mot Kungsör/Grällsta är vi inte riktigt med från start och de gör 0-1. I andra och tredje tycker jag att det är vi som har boll, vi spelar fantastisk fin fotboll, bra väggspel, många avslut och kämpar tillsammans. Målskytt: Louise.
– Jag upplever att när vi snackar med varandra ute på plan och gör varandra bra då jäklar är vi sjukt bra! Stolt att få vara en del av detta gäng! Ett stort tack till Norrby och Evelina Back som håller i cupen. Vi ses hemma hos oss den 11 september.


Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning