Erik Niklasson, Västerfärnebo AIK. Foto: Niclas Bergvall


4 veckor sedan

En del spelare förföljs av skador – det kan otursmannen Erik intyga

Stukningar och skadade handleder samt nu senast en tumme. Skadorna har kommit på löpande band för Erik Nicklasson i Västerfärnebo AIK.
Det har blivit endast 16 seriematcher på sex år men Erik är inställd på comeback efter den senaste skadan redan i år.
– Jag räknar med att kunna spela någon match innan seriespelet är över, säger 26-åringen.

 

På tisdagskvällen spelar Västerfärnebo AIK sin fjärde match i division 4 Västmanland och nykomlingen har inlett lysande med tre segermatcher.
En spelare i truppen hade gärna varit ombytt och spelat mot Västerås AFG inför publiken på Svedboäng.
Nu blev det inte så, en tumme har satt stopp för det.
Det såg så bra ut för Erik inför seriestarten i Västmanlandsfyran för Västerfärnebo AIK. Tränare Niklas Blomqvist hade parat ihop Erik med Oscar “Lillis” Eriksson och det hade blivit ett klockrent mittbackspar under träningsmatcherna inför premiären.
I genrepet mot Sala FF sprack dock det hela.

Vi börjar med att gå igenom Eriks bakgrund.
Fotbollskarriären startade i Sala FF som målvakt och redan som 14-åring satt han med på bänken som andremålvakt bakom Elias Spång mot Kolsva IF i division 4 borta på svårspelade Vargheden. Sedan tog hockeyn över med spel i Sala Hockeyklubb.
Efter grundskolan blev det hockeygymnasium i Västerås och han gick också över till Västerås IK. Det blev en halv säsong i VIK efter gymnasietiden men sedan var det stopp på grund av en handledsskada och han lämnade hockeyn.

Då blev det fotboll i stället för dig men inte tillbaka i Sala FF. Inte heller som målvakt, men varför Västerfärnebo AIK?
– Det var Marcus Zilén som tog med mig till Västerfärnebo AIK 2016, berättar Erik.

Han spelade sju matcher den säsongen och det blev sju matcher säsongen efter också. Men säsongen 2018 spelade Erik bara två matcher.
Varför så få matcher?
– Jag stukade foten det året.

Det blev inget spel 2019 och förra året återigen bara försäsongsträning och träningsmatcher, men inget seriespel?
– Nej, jag åkte på en ny skada två dagar före seriepremiären. Sen hade jag en inplanerad operation av handleden.

I år när Västerfärnebo AIK gjorde comeback i division 4 har Erik tränat skadefri ända sedan i januari. Väntan på seriepremiär har varit lång och när tränare Niklas Blomqvist inför seriestarten fick frågan om någon spelare tagit stora kliv i sin utveckling så var Erik Nicklasson ett namn.
Det har sett väldigt bra ut i samarbetet med “Lillis” på mittbackspositionerna, sa Blomqvist.
Veckan innan seriepremiären spelade Västerfärnebo AIK genrepet hemma på Svedboäng. En för många prestigematch mot Sala FF där ett flertal Vaikare har spelat tidigare. Och det blev en knapp förlust för Västerfärnebo AIK mot division 3-laget.
Men matchen slutar inte så lyckligt för otursgubben Erik. I en situation i matchen hamnar Erik så olyckligt att han får ett brott på en tumme. En skada som krävde operation och gipspaket.

Du har verkligen haft otur med alla skador, kommer du tillbaka?
– Det blir någon vecka till i gips och jag räknar med att kunna spela någon match innan seriespelet är över, säger otursförföljde Erik.

Sedan Marcus Zilén tog med sin kompis Erik till Svedboäng är de inne på den sjätte säsongen. Under de sex åren har Erik skrapat ihop spel i 16 seriematcher.
Vi hoppas att det ska bli ett slut på skadeeländet när tummen är läkt.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning