Skultuna IS-Norrby SK


1 år sedan

Norrby SK skulle ha avgjort i första halvleken men slarv avgjorde i andra halvan

Ett snabbt hemmamål störde inte Norrby SK när de spelade på bortaplan mot Skultuna IS. Kvittering efter hörna av NSK som gör en riktigt bra första halvlek som slutade 1-1. I den andra slarvade NSK och Skultuna gick ifrån till tvåmålsledning. Det blev en reducering av NSK men de fick inkassera en förlust med 2-3.
– Det var orättvist, säger tränare Håkan Eriksson i Norrby SK.

 

Norrby SK spelade på Kvarnbackavallen på onsdagskvällen. Motståndare var Skultuna IS som hade förlorat sina tre första matcher och endast gjort ett mål framåt. En motståndare som Norrby SK borde ta poäng mot.

Det var höstruskigt väder när matchen startade och det tog bara tre minuter så hade Skultuna IS dubblat sin målskörd den här säsongen. På en omställning gör de 1-0.
Den första kvarten är jämn med väldigt få målchanser men sedan tog Norrby SK över tillställningen.
Skultuna var upp i några ströanfall men det var NSK som tryckte på för kvittering. Ett tiotal hörnor kunde vi räkna till plus ett antal andra avslut som oftast gick på sidan eller över målet.

Kvittering kommer ändå i den 25:e minuten, på en hörna så nickar Alexander Österlund in 1-1.
Något mer mål blir det inte i den första halvleken som gick rejält på poäng till NSK som borde haft en ledning med två tre mål.

I den andra halvleken bjuder Norrby SK på två mål. 2-1 kommer efter slarv i försvaret och 3-1 kommer med en kvart kvar.
En Skultuna-spelare får på något sätt med sig bollen och kan sätta den i mål.
Vilda protester från NSK som ville att det skulle dömas bort på grund av hands på spelaren som fick med sig på något sätt.

Norrby SK deppade inte ihop trots underläge 1-3. Snarare tvärtom så fick de energi.
Några minuter senare reducerar Hossein Rezaei och med bara ett måls underläge fortsätter NSK att trycka på för kvittering.
Skultuna försvarar sig heroiskt och slår bara undan för att bevaka ledningen.
Leon Andersson får ett gyllene tillfälle i slutminuten men det slutar med hörna som blir resultatlös. Domaren blåser sedan av och Norrby SK får inkassera en förlust med uddamålet.
– Vi ändrade i spelsystemet  och vi borde ha avgjort i första halvlek. Förlusten känns väldigt orättvis, säger tränare Håkan Eriksson i Norrby SK.

Det här var en match som Norrby SK skulle ha vunnit ocm man ser till målchanser och bollinnehav. Bäst i Norrby SK den här kvällen var Leon Andersson, Hussein Rezaei och Saleh Jemal Mhmoud.

Nästa match för Norrby spelas på söndagen den 29 augusti hemma på Norrbyliden mot Surahammars FK.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning