Robel Ftsoum, Heby AIF. Foto: Privat.


3 veckor sedan

Dramatiskt på Tegelvallen när Haif vann derbyt mot Harbo i Upplandsåttan

Heby AIF:s andralag hänger på topplagen efter seger i derbyt mot Harbo IF:s andralag. Seger med 3-1 (1-1) Det som störde tillställningen var en huvudskada på en spelare i Harbo IF. Så allvarlig att ambulanshelikopter tillkallades.
– Haif rullade på bra men vi kämpade väl, säger Björn Johansson, ledare i Harbo IF.

 

Det spelades derbymatch på Tegelvallen på söndagskvällen. Två andralag i division 8 västra Uppland möttes och hemmalaget Heby AIF tog emot Harbo IF.
Bortalaget hade inför matchen vunnit en och förlorat en match. Heby AIF hade två segrar en oavgjord och en förlust.
Viktig match för båda lagen och Haifseger skulle betyda häng på topplagen. Förlust för Harbo betyder att de blir indragna i bottenstriden.
Men derby är derby och allt kan hända.

Det blev en konstig match, en händelse efter en halvtimme gjorde att det blev lite avslagen stämning. I en duell skadades Harbo IF:s Herman Bohlin och ambulanshelikopter tillkallades.
Herman fick flyga till akademiska sjukhuset för att se över sina skador.

Heby AIF tog efter skadetillfället ledningen med 1-0 genom Samuel Antnio Bogdan.
Harbo IF kvitterade innan pausvilan till 1-1. Målskytt Allesandro Sepulveda.

I den andra halvleken gick Heby AIF ifrån när först Robel Ftsoum gjorde 2-1 och före detta Harbospelaren Olle Johansson satte slutresultatet till 3-1 på straff.

– Det var dramatiskt i första halvlek med huvudskadan. Men vi spelar bra och använder ytorna. Stort bollinnehav men har även en del bolltapp som sätter vårt försvar i dilemman, säger Egon Lind, ledare i Heby AIF.
Egon säger också att många gjorde det bra idag men ett extra plus till Liam Hallgren som började som forward men fick senare flytta ner på mittfältet.

Harbo IF:s ledare Björn Johansson fick under lång tid vara nära sin skadade spelare tills räddningspersonal var på plats och har inte så mycket att säga om matchen.
– Haif rullade på bra men vi kämpade väl, säger Björn som vill berömma Joel Norgren i sitt lag.

Heby AIF spelar sin nästa match borta mot Ärentunas andralag den 4 september. För Harbo blir det först den 12 september nästa match spelas, borta mot Fjärdhundra SK.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning