2 veckor sedan

Östervåla IF vann mot serieledarna – “Jag är vrålnöjd med hela truppen”

Östervåla IF, som har radat upp en massa oavgjorda matcher, behövde en seger på lördagen för att inte halka efter topplagen. Den tog de också när de fick serieledarna på fall.
Segersiffrorna blev 2-0 och båda målen kom i slutet av första halvlek. Det andra målet var en riktig delikatess.
– Nu är vi det enda laget i serien som är obesegrat, säger tränare Fredrik Nilsson i Östervåla IF.

 

Serieledarna på besök i Östervåla. Upsala IF som bara tappat en poäng låg åtta poäng före Östervåla IF inför matchen. En seger för ÖIF behövdes för att krympa på avståndet.
När lagen möttes i Uppsala i slutet av juni hade Östervåla ledningen med först 2-0 och båda målen gjorda av Pernilla Andersson. Upsala IF reducerade men Madelen Lindström ökade på till 3-1. Upsala IF kom dock tillbaka med två mål, det sista åtta minuter före slutet. Det slutade 3-3 den gången.

Det här mötet som spelades på lördagen var Östervåla IF:s match från minut ett till slutsignalen.
Båda målen kom i slutet av första halvleken. 1-0 nickade Pernilla Andersson in i den 39:e minuten. Sekunderna före pausvilan ökade ÖIF på till 2-0. Det var ett hårt inlägg som Elinor Orest Blomberg snyggt klackade in.

Östervåla IF var lite noggrannare i den andra halvan för att behålla sin ledning.
– Jag sa till tjejerna att ni måste inte spela snyggt framåt hela tiden. Ta till någon långboll också för att lugna ner, säger tränare Fredrik Nilsson.

Har de några möjligheter till reducering i andra halvlek?
– Inte många och inga jättelägen. Istället är det Pernilla Andersson som skjuter i ribban på slutet och vi hade kunnat vinna större.

Du låter väldigt nöjd?
– Vi spelade fantastisk fotboll idag. Upsala IF hade i princip ingenting. Hela truppen gjorde det väldigt bra och det spelade ingen roll när vi bytte spelare. Det såg lika bra ut hela tiden. Jag är “vrålnöjd”. Nu är vi det enda laget i serien som är obesegrat, avslutar en stressad Fredrik Nilsson som hastar vidare för att åka med andralaget på bortamatch.

Nästa match spelar Östervåla IF borta mot Huddinge IF den 12 september.  • Betyg   Pernilla Andersson
  • Betyg   Elinor Orest Blomberg
  • Betyg   Victoria AnderssonTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning