Rasmus Boman, Östervåla IF. Foto: Carl-Henrik Rapp.


3 veckor sedan

Heta Listan – potentiella seriesegrare för hela slanten

Det är så mycket som är hett i den lokala fotbollen. En del som skulle vara givna på listan fick inte plats för vi har bara fem platser.
Det blev fokus på potentiella seriesegrare den här veckan och det är många lag som kan bli det. Det är lag som mycket väl kan vinna sina serier som inte ens är med så då betyder det att det är många om budet.

 

Precis som de senaste veckorna så finns det så mycket hett i den lokala fotbollen. Det är tufft att ta sig in på listan.
Till exempel så får inte FK Salas Eric Boström plats på listan trots ett hattrick i helgen.
Vi har fem lag på listan den här veckan som alla kan stå som seriesegrare när säsongen summeras. Tillsammans har de spelat hem 79 poäng av 84 möjliga.

Ni hittar inte Sala FF:s herrar på veckans lista som säkert förvånar många. De har sex raka segermatcher och är verkligen med i kampen om en plats i division 2.
Seger borta på lördag mot Västerås IK betyder säkert en plats på listan nästa vecka. Sedan finns förstås Östervåla IF:s damer som också kan blanda sig i snacket om serieseger.

Det var bara målskillnaden som avgjorde vilken ordning de tre tätlagen fick på Heta Listan.
Har vi haft så här många lag samtidigt i toppstrider?

Heta Listan hittar ni varje måndag under säsongen och den innehåller spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll i Sala och Heby kommuner att göra.

1. (ny) Östervåla IF:s herrar. 
6 6 0 0 29-4 18. Tabellraden just nu för Östervåla IF som skulle ha börjat om i åttan den här säsongen fick avancera en division redan innan seriestarten. De fick överta en plats från ett lag som utgick.
Det kan bli avancemang en gång till den här säsongen men nu tack vare alla segrar.
Senast vann de mot Harg-Östhammars andralag med 5-0. Mycket mål som fabriceras av ÖIF, de snittar nästan fem framåt och har bara släppt in fyra totalt.

2. (1) Västerfärnebo AIK:s herrar. 
6 6 0 0 20-3 18 Det är bara målskillnaden som avgör att Västerfärnebo AIK inte innehar förstaplatsen på listan. Förra året vann de division 5 och nu har de ett ben i division 3.
Seger senast borta mot Kungsörs BK. Ett lag som många tippade som seriesegrare men nu står racet förmodligen mellan Syrianska IF Kerburan och Vaik. Det är fördel Västerfärnebo AIK som leder med fem poäng och har råd att förlora en av de fem matcherna som är kvar.

3. (5) Norrby SK:s damer. 
4 3 1 0 15-7 10. En tabellrad som just nu betyder en andraplats i division 3 Örebro/Västmanland. Samma poäng som Västerås SK och det är bara målskillnad som avgör för storklubbens damer.
I helgen gjorde Norrby SK processen kort med Gideonsbergs andralag redan i den första halvleken. Två lag går upp i tvåan men Norrby SK vill nog gärna ha seriesegern.

4. (4) Tärnsjö IF:s herrar.
6 6 0 0 17-4 18. Det är bara målskillnaden som skiljer Tärnsjö IF från serieledning. TIF, som begärde sig ner från division 4, verkar vara på gång uppåt i seriepyramiden igen.
Allt kommer att avgöras de två kommande omgångarna. Först bortamatch mot Sunnersta AIF:s andralag som ligger trea, tre poäng bakom. Sedan seriefinal mot serieledaren Johannesbäcks FF hemma på Furuvallen.
Två vinster så är vägen öppen mot division 6.

5. (2) Morgongåva SK:s herrar.
6 5 0 1 21-7 15. En tabellrad som placerar MSK på tredje plats i sexan. Det är ett Morgongåva SK som är i praktform och har nu vunnit fem raka. Två poäng bakom serieledarna Strömsbergs IF:s andralag och en poäng bakom Bälinge IF:s andralag.
Strömsberg har dock en match mer spelad. Avgörandet kanske kommer den 26 september då Strömsberg kommer till Ramsjövallen. MSK har dock en tuff uppgift redan nästa helg med dubbla bortamatcher. Det känns som att MSK spelar division 5 nästa år.

På väg in: Östervåla IF:s damer och Sala FF:s herrar.
Ut från Listan: Sala FF:s herrar.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning