Division 3 norra Svealand


3 veckor sedan

Koll på trean – Sala FF närmar sig toppen men Heby AIF har tungt

Halva serien är spelad och Sala FF är med i kampen om seriesegern. Det skiljer endast tre poäng mellan serieledarna IFK Uppsala och Sala FF på fjärde plats.
Desto tyngre går det för Heby AIF som fick inkassera ännu en förlust, nu mot Uppsala Kurd FK.

 

Halva säsongen är spelad i division 3 norra Svealand. Det ser riktigt raffinerat ut i toppen där Sala FF verkligen är med i striden om seriesegern.
SFF låg åtta poäng efter serieledaren efter sommaruppehållet men nu har det krympt till tre poäng. Mörkare ser det ut för Heby AIF som intar jumboplatsen med sin enda inspelade poäng.

Fanna BK-Viggbyholms IK 1-2
Viggbyholm vann de första sju matcherna sen åkte de på två förluster och en oavgjord. Nu kom de tillbaka till vinnarläge igen.
Serieledningen som de hade från omgång ett till sju finns dock inte kvar.
Mot Fanna borta hade de halvtidsledning med 1-0 som kom efter en hörna. Kvittering av Fanna med 20 minuter kvar.
Men i den 83:e kunde Viggbyholm avgöra och ännu en gång efter en fast situation. Två röda kort skulle Viggbyholm ha haft enligt Fanna BK:s hemsida.
Viggbyholm är med i tätkvartetten och Fanna BK under strecket. Sex nya spelare har anslutit till Fannas trupp till den andra halvan av serien.

Heby AIF-Uppsala Kurd FK 0-1
Haif hade möjligheten att lämna jumboplatsen vid seger och förlust för Procyon borta mot Sala FF. Det var ett något hetare Uppsala-Kurd i första halvlek som ändå var jämn spelmässigt.
Bortalaget får också utdelning på sina chanser när de i den 24:e minuten tar ledningen med 1-0. Ett resultat som står sig fram till halvtid.
– De var bättre i första halvlek. Vi slarvar en del, berättade Robert Bosell ledare i Heby AIF.
Haif saknade inte chanser. Tre stolpskott och ett friläge sumpade de.
– Vi var värda poäng idag och framför allt i andra halvleken gör vi det riktigt bra. Poängen hade varit välbehövliga, sade en besviken Bosell.

IK Franke-Västerås IK 1-0
Västeråsderby på Råby IP. En ung derbyhjälte, 17-årige Eric Kizito, gjorde matchens enda mål efter 27 minuter. Han lyckades att få en fot på bollen efter ett inlägg och 1-0 till Franke.
Det blev bara en halvlek för Eric som fick kliva av med stukad fot. Franke hade möjligheter att öka på ledningen men några fler mål blev det inte i matchen.
Västerås IK är farligt nära nedflyttningsstrecket och IK Franke i ingenmansland med sina 20 poäng.

Sundbybergs IK-BKV Norrtälje 2-3
Två snabba mål i början. 1-0 i minut tre och kvitterat till 1-1 i minut fem. Sundbyberg tog sedan tillbaka ledningen i den 19:e minuten som också var halvtidsresultat.
I den andra halvans 66:e minut träffar bollen armen på en Sundbybergsspelare och fram kliver Frederic Kayembe Ilolo och kvitterar. Det var han andra mål för dagen men det skulle inte vara slut där. Det återstod fem minuter när hattricket var ett faktum. Seger med 3-2 för BKV mot serieledarna före matchen.

Sala FF-Procyon BK 2-0
Chika Francis Ezeh hade avgjort den här matchen redan efter sju minuter. Då hade han gjort två mål, båda på nick. Det första efter tre minuter efter en hörna och det andra efter ett inlägg.
Procyon styrde det mesta i andra halvlek men kom inte till några riktigt heta målchanser.
– Det var ställningskrig i andra halvleken. Vi ville bara spela av matchen och löste det bra, sa tränare Azad Kalash som vill berömma tvåmålsskytten Chika som han tyckte var matchens lirare.
Sala FF är nu riktigt inne i toppstriden om platsen i division 2.

IFK Uppsala-Newroz FC 4-2
Nu är IFK Uppsala i serieledning igen efter segern mot Newroz och att Sundbyberg förlorade.
Det var dock Newroz som tog ledningen redan i den 8:e minuten. Fem minuter senare var det kvitterat, målskytt var skytteliga ledaren Hossein Shojaeddin som gjorde sitt 13:e mål.
IFK ökade sedan på till 3-1 innan paus. Lite hopp för Newroz som tidigt i andra reducerade genom Roni Ali. Men IFK punkterade det hela med kvarten kvar och faställde slutresultatet 4-2.

Nästa omgång.
Lördag Viggbyholms IK-IK Franke
Lördag Sundbybergs IK-IFK Uppsala
Lördag Västerås IK-Sala FF
Lördag BKV Norrtälje-Uppsala Kurd FK
Söndag Newroz FC-Fanna BK
Söndag Procyon BK-Heby AIFTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning