Agnes Vilén, Norrby SK. Foto: Carl-Henrik Rapp


3 veckor sedan

Landslagsuppdrag för Agnes Vilén – “Det är mäktigt och jag är chockad”

Agnes Vilén är uttagen i landslaget för flickor födda 2006. Lagets första kamper spelas mot Norge om några veckor.
Från början var det 16 målvakter och nu är tre kvar och Agnes är en av dem.
– Det är riktigt mäktigt och jag är lite chockad över uttagningen, säger Agnes.

 

Sverige ska spela sin första landskamp för flickor födda 2006. Motståndare i två landskamper är Norge och matcherna ska spelas i Kungshamn och Brastad den 22 september respektive 24 september.

Agnes Vilén, med förflutet i Norrby SK, är en av tre målvakter i truppen.
– Det är riktigt mäktigt och jag är lite chockad över uttagningen, säger Agnes.

Uttagningen kommer efter ett riksläger i augusti då det var 16 målvakter med och i en andra gallring sex målvakter. Då blev Agnes en av de som blev uttagen till landskamperna.
– Det var ju en sjuk känsla och så stort att bara få komma till rikslägret som jag fick meddelande om när jag var ute och badade en dag i somras, säger Agnes.

Agnes spelade seniorfotboll i Norrby SK redan som elvaåring och gick över till Enköpings SK inför den här säsongen när hon började studera på Westerlundska gymnasiets fotbollsklass. Hon har spelat alla matcher i ESK:s division 2-lag den här säsongen.

Det är en riktigt glad Agnes som Sala-Heby Fotboll pratar med på tisdagskvällen och hon berättar om när hon fick kallelsen till rikslägret.
– Jag frågade om man skulle ta med träningskläder och fick svaret att nej det är Sverigetröja och våra träningskläder som gäller, avslutar en lycklig Agnes Vilén över sitt landslagsuppdrag.

En ödmjuk tjej som har spelat seniorfotboll i flera år och redan nu är med i svenska landslaget. Det känns som att vi får följa Agnes i många år framåt.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning