Sala FF:s målskyttar mot Kungsörs BK. Foto: privat


2 veckor sedan

Storseger för Sala FF:s damer mot Kungsör BK

Veckomatch i division 4 Västmanland borta mot Kungsörs BK för Sala FF:s damlag. Ett hemmalag som inte gjort något mål den här säsongen.
Det gjorde inte ikväll heller, Sala FF:s damer vann med 5-0 (1-0).
– Det var lite rörigt i första halvlek men vi bytte spelsystem till andra och då ordnade det upp sig, säger tränare Börje Persson i Sala FF.

 

Sala FF:s damer åkte till Centralvallen för att möta jumbolaget Kungsör BK.  Ett hemmalag som har haft det riktigt tungt i sina två matcher de spelat hittills innan kvällens match. Det blev 0-9 mot Forsby FF U och 0-11 mot Skiljebo SK.

Fyra matcher hade Sala FF spelat före matchen mot Kungsör. Två vinster och två förluster. Hela 14 mål framåt men det läcker också för Sala FF som har släppt in 16 mål.

I kvällens match tog Sala FF ledningen med 1-0 i första halvlek. Målskytt var Linnea Norgren. Det var lite dålig utdelning med bara ett mål i första halvlek för SFF skapade mycket men fick inte till avsluten.
– Det var lite krampaktigt i första halvlek. Vi spelade 3-4-3 och det blev lite rörigt, säger Börje Persson tränare i Sala FF.

Till andra halvlek hade Sala FF gått tillbaka till 4-4-2 som de är mycket mer bekväma med. Då trillade målen in också.
Linnea Norgren gjorde sitt andra för kvällen och sedan var det mål från Thea Modén, Britta Andersson och Johanna Johansson.
Fyra mål i andra halvlek och seger med 5-0.
– Det var mycket bättre i andra halvlek när vi bytte system. Segersiffrorna får man vara nöjd med och jag vill hylla hela kollektivet. Det var en riktig laginsats, avslutar Börje Persson.

Nästa match spelar Sala FF hemma mot Forsby FF U 15 september.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning