Västerfärnebo AIK:s Marcus Zilén. Foto: Niclas Bergvall


1 vecka sedan

Marcus Zilén show på Svedboäng i andra halvlek mot Munktorps BK

Rasmus Hedlund Aldén satte en “strumprullare” i första halvlek till ledning 1-0 i halvtid. Sedan var det Marcus Zilén för hela slanten. Han gjorde fem mål i andra halvlek och tog Västerfärnebo AIK till seger med 6-1 och det var deras sjunde seger i Västmanlandsfyran.
– Ja och det är ju ingen slump att Zilén gör så många mål. Han är så lugn och behärskad och vet precis var han ska lägga bollarna, säger Niklas Blomqvist i Vaik.

 

Skulle det bli Munktorps BK som fick stopp på segertåget för Västerfärnebo AIK? Nej inte de heller kunde stoppa Färnbograbbarna. Men det stod bara 1-0 till Västerfärnebo AIK i halvtid. Det var Rasmus Hedlund Aldén som efter dryga halvtimmen gjorde målet.
– Han har gjort några riktiga kanonmål den här säsongen men den här gången var det en “strumprullare”. De räknas de också, säger Niklas Blomqvist tränare i Västerfärnebo AIK.

Vad tycker du om första halvleken?
– Det är en bra första halva av oss. Det är varierat spel med ibland långa bollar och vi tar oss fram fint och några bra omställningar.

Den andra halvleken är bara fyra minuter gammal när Marcus Zilén ökar på till 2-0. Munktorps BK hade dock inte gett upp för när timmen är spelad kommer en reducering.
– Vi bjuder på den när de kommer två mot fyra hos oss och kan “toffla” in den, säger Niklas.

Munktorp är efter målet det bättre laget och det blir nervöst i Västerfärnebo AIK som håller i sig i en kvart. Sedan börjar Marcus Zilén show.
Minut 77 gör Marcus 3-1.
Minut 85 gör Marcus 4-1.
Minut 86 gör Marcus 5-1.
Minut 88 gör Marcus 6-1.

Det är en riktigt nöjd tränare nu efter sjunde raka?
– Ja och det är ju ingen slump att Zilén gör så många mål. Han är så lugn och behärskad och vet precis var han ska lägga bollarna. Vi hade matchen från början till slut med en dipp under andra halvleken. Martin Åhman vill jag nämna som gjorde sin bästa match sedan han kom tillbaka.

Vi kunde också notera att Erik Nicklasson är tillbaka efter sin brutna tumme. Han fick nästan tio minuter och kan bli en viktig spelare i slutet av säsongen.

I nästa omgång, lördagen den 18 september, ska Vaik till Mullevi för att möta Ransta IK i ett hett derby och en minst sagt viktig streckmatch.

Övriga matcher i omgången.
IFK Västerås-Sörstafors-Kolbäck FK. 6-2
Västerås AFG-Ransta IK. 0-1
Irsta IF-Tortuna SK. 2-0
Kungsör BK-Gideonsbergs IF. 4-3
Söndag, 15:00: Västerås BK 30-Syrianska IF Kerburan.  • Betyg   Marcus Zilén
  • Betyg   Rasmus Hedlund Aldén
  • Betyg   Martin ÅhmanTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning