Ebrahim Tajik Sala FF


1 år sedan

Segersviten fortsätter för Sala FF- “Det här är inga lätta matcher att spela”

Sala FF spelade länsderby mot Västerås IK på lördagen och tog med sig hem en trepoängare. Seger med 1-0 efter att det var mållöst i halvtid.
En rättvis seger och Sala FF hänger med topplagen i kampen om seriesegern.
– Vi följer vår matchplan och har tålamod, säger tränare Azad Kalash.

 

Sala FF spelade länsderby på Apalby IP på lördagen. Det var ett formstarkt Sala FF som åkte för att möta Västerås IK. Hemmalaget som ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket när halva serien spelats har bytt tränarstab inför fortsättningen av serien.

I Sala FF  var Ebrahim Tajik, Jehad ”Jojo” Jemal och Stephen Komaketch tillbaka i startelvan. Alla tre var borta i förra omgången.
Det var en viktig match för båda lagen där Sala FF behövde en trepoängare för att hänga med i toppstriden. För Västerås IK var det lika viktigt att vinna för att inte hamna under strecket.

Lite slarvigt passningsspel och många offsideavblåsningar i första halvleken på Apalaby IP. Sala FF har ett par frisparkar i fina lägen som hade kunnat sluta i ett ledningsmål.
En skapligt jämn halvlek som Sala FF hade bra kontroll på. Västerås IK hade inte någon direkt målchans i första halvleken som slutade 0-0.

I den andra halvleken tog Sala FF över tillställningen och oroade Simon Svensson i VIK-målet.
I den 57:e minuten har Sala FF en boll i stolpen och i den 64:e minuten efter en hörna så blir det lite kalabalik framför VIK-målvakten.
Till slut hamnar bollen hos Ebrahim Tajik som nickar in 1-0 till Sala FF. Ett mycket välförtjänt mål.

Tio minuter före slutet åker en VIK-spelare på rött kort. En frilägesutvisning då han drar ner en helt ren Salaspelare.
Sista fem trycker VIK på för en kvittering men backlinjen i Sala FF har bra kontroll och kan hålla undan till seger med 1-0.
– Det här är inga lätta matcher att spela. De har ny tränare och spelar ett rakt spel för att plocka poäng. Vi följer vår matchplan och har tålamod, säger tränare Azad Kalash.

En rättvis seger för Sala FF men ni hade bara tre avbytare varav en är målvakt, lite vågat?
– Jag vill ha spelare som tränar hela tiden. Sunday Bale har bara kunnat träna en gång den här veckan och det är för lite så han fick stå över. När det gäller juniorerna så tycker jag att gnistan inte har funnits. Jag vill att man gör sitt yttersta när man spelar i juniorlaget också och visar rätt inställning. Jag har visat att jag satsar på juniorer men de måste visa bättre inställning, avslutar Azad Kalash efter tre nya poäng.

Nu blev det seger ändå för Sala FF som hänger på i toppstriden.
Nästa match spelar Sala FF hemma mot Viggbyholms IK.
“Hemma” är då Tegelvallen eftersom man byter konstgräsmatta på Lärkan. Matchen spelas lördag 18 september klockan 15.45. Innan Sala FF:s match spelar Heby AIF mot Västerås IK.  • Betyg   James Papa Yeboah
  • Betyg   Velat Ucmaz
  • Betyg   Ferat UcmazTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning