Nu går det att anmäla sig till Julcupen. Foto: Carl-Henrik Rapp


1 månad sedan

Nu går det att anmäla sig till Julcupen – ”Ser bra ut”

Fjolårets upplaga blev inställd – nu laddar Sala FF för den 40:e upplagan av Julcupen. Och anmälningarna har börjat rulla in.
– Det är vår förhoppning att kunna genomföra cupen och just nu ser det bra ut. Men saker kan förändras på resan, säger Mattias Falk, som är ansvarig för Julcupen.

 

Beslutet togs för några månader sedan, den 40:e upplagan av Julcupen kommer att spelas i slutet av december och i början av juli.
Nu har anmälningarna börjat rulla in.
– Det är vår förhoppning att kunna genomföra cupen och just nu ser det bra ut. Men saker kan förändras på resan, det är vi medvetna om, säger Mattias Falk, som är ansvarig för Julcupen.

Här kan du anmäla ditt lag.

Det är Sala FF som arrangerar cupen som startade i december 1981 i den nybyggda hallen i Lärkan. Efter det har cupen även spelats i Idrottshallen, som sedan tiotalet är huvudarena för Julcupen.
När cupen spelades senast 2019/20 användes även den nya hallen vid Lärkans sportfält. Det var i samband med Julcupen för seniorer när totalt 32 lag kom till spel.
Blir seniorcupen lika stor i årets upplaga?
– Det är vår ambition, men vi får se om vi hamnar på 32 lag. Vi ser först och främst att de lokala seniorlagen kommer till spel, säger Falk.

Fjolårets upplaga ställdes in på grund av coronapandemin. Då var det meningen att den skulle fira 40:e upplagan.
Nu blir det så att säga dubbelt firande, 40 år och 40:e gången.
– Dessutom fyller Sala FF 50 år 2022.

Mycket kommer att vara precis som vanligt, men arrangörsstaben kommer att se till att det kommer att märkas att det är 40:e gången.
– Ja, det är viktigt att uppmärksamma det, cupen har betytt mycket för många. Tänk bara hur många lokala ungdomar som har deltagit genom åren, säger Mattias Falk.

Förutom alla ungdomsklasser kommer även Veterancupen att spelas på nyårsafton, en tradition sedan 2005.
Plus då cupen för seniorer som avgörs lördagen den 8 januari. Seniorcupen startade för övrigt 2011, då Julcupen flyttades till Idrottshallen, och 2019/20 var det 32 lag som kom till spel, 16 herr- och lika många damlag. Då spelades det på tre planer, Idrottshallen och båda planerna på Lärkan.

Torsdagen den 30 december är en delad dag, då ska pojkar födda 2010 och juniorer spela. Noteras kan att P10-klassen kommer att arrangeras av Norrby SK.
– Sala FF har inte något lag i den åldersklassen, men Norrby SK hörde av sig och ville gärna spela. Nu är det de som håller i den klassen den dagen. En bra lösning eftersom de ville så gärna spela, berättar Mattias Falk.

Speldagar i Julcupen 2021/22.
Måndag 27 december: Pojkar födda 2013 och P12 (delad dag).
Tisdag 28 december: P09
Onsdag 29 december: P11
Torsdag 30 december: P10 och juniorer (delad dag).
Fredag 31 december: Veteraner, damer och herrar.
Söndag 2 januari: Flickor födda 2010.
Måndag 3 januari: F13 och F12 (delad dag).
Tisdag 4 januari: P07.
Onsdag 5 januari: F06.
Torsdag 6 januari: F08.
Fredag 7 januari: P05.
Lördag 8 januari: Seniorer, damer och herrar.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning