Östervåla IF . Foto: Minna Timonen


1 månad sedan

Östervåla IF vann i Fagersta – “Det var kul att se hur bra vi spelade”

Än finns chansen att bli topp två i division 2 mellersta Svealand för Östervåla IF:s damlag. På söndagskvällen vann de borta mot Västanfors IF i Fagersta med 3-0 (1-0) En seger som kan bli viktig i sluttabellen. De båda topplagen möts i nästa omgång och om ÖIF vinner sin match då så är det nära.
– Ja det är ju 15 poäng att spela om och topplagen har flera jobbiga bortamatcher kvar mot mittenlag som de kan tappa poäng i, säger tränare Fredrik Nilsson i ÖIF.

 

Ska Östervåla IF:s damer komma ifatt något av topplagen Gideonsbergs IF och Upsala IF? Ja, då behövdes nog en trepoängare i bortamatchen mot Västanfors IF på söndagskvällen. Före matchen hade Östervåla IF åtta poäng upp till tvåan Gideonsberg.

I första halvlek tar Östervåla IF ledningen med 1-0 genom Madelen Lindström men domaren kanske bedömer det som självmål. Det beslutet får vi vänta på.
– Det var så kul att se matchen idag. Vi gör det så otroligt bra. De har några chanser i första halvleken men det är några skott utifrån som aldrig är farliga för oss, säger en lyrisk tränare Fredrik Nilsson.

I den andra halvan ökar ÖIF på till 2-0. Ett typiskt skyttedrottningsmål, som Pernilla Andersson rullar på sidan av målvakten behärskat.
Östervåla får också en straff efter att Pernilla Andersson fällts. Fram kliver Madelen Lindström och gör sitt andra mål för kvällen och det står 3-0 till ÖIF som också blir slutresultat.
– Vi var ändå bättre i andra halvlek och det var inget snack om saken. De har ingen riktig målchans och vi gör en fantastiskt bra match, menar Nilsson.

Det är väl långt ifrån klart det här?
– Ja, det är ju 15 poäng att spela om och topplagen har flera jobbiga bortamatcher kvar mot mittenlag som de kan tappa poäng i.

Det blir väl en trevlig resa hem från Fagersta nu?
– Ja, absolut så här en söndagskväll med sen kickoff, säger en glad Fredrik Nilsson över en ny trepoängare.
Fredrik vill också berömma Madelen Lindström, Lovisa Larsson som vann allt på mitten och Olivia Erngren som gjorde en stabil insats.

I nästa omgång tar Gideonsberg emot Upsala IF och en bortavinst där samtidigt som Östervåla tar en trea borta mot Film. Ja då är det bara två poäng upp. Båda de matcherna spelas lördag 2 oktober.

Så här spelade ÖIF.
1. Julia Larsson
2. Ida Segelsbo (K)
4. Olivia Erngren
5. Lovisa Larsson
8. Fanny Jonsson
10. Jennifer Lindström
11. Pernilla Andersson
12. Jonna Larsson
14. Elinor Orest Blomberg
19. Madelen Lindström
21. Emma Valleräng
Ersättare
7. Cornelia Larsson
9. Elise Larsson
16. Tilda Lundén
17. Johanna Hasbo  • Betyg   Madelen Lindström
  • Betyg   Lovisa Larsson
  • Betyg   Olivia ErngrenTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning