Ferat Uzmac, Sala FF. Fick rött kort mot Newroz Foto: Carl-Henrik Rapp.


4 veckor sedan

Samma resultat som senast mot Newroz – Sala FF vägrar förlora

Sala FF var det bästa laget första timmen mot Newroz FC. Sedan åkte de på en straff och en utvisning men matchen slutade oavgjort 1-1 (0-1).
– Det var hårt att tappa poäng och fram till utvisningen var vi det bättre laget. De skapade inte mycket före den, säger Mats Swartling, lagledare i Sala FF.

 

Bortamatch mot Newroz FC i Bredäng. ett av de fem lagen i topp av serien som krigar om seriesegern. När Sala FF mötte dem hemma på Lärkan slutade matchen 1-1 efter en sen kvittering i den 94:e minuten av Sala FF. En match som lagledare Mats Swartling tyckte att de skulle ha vunnit.

Poäng behövdes nog för Sala FF i den här matchen och de visade redan från början att det ville de ha.
En stark första halvlek av gästerna som efter en kvart tog ledningen med 1-0. Målskytt Chika Ezeh som snyggt satte ledningsmålet.
– Vi är väl värda ledning i halvtid, säger Mats Swartling lagledare i Sala FF.

Sala FF fortsätter att föra matchen första kvarten i andra då Newroz FC får en hörna. I straffområdet står Kabba Langley före detta spelare i Sala FF och Ferat Ucmaz mittback i Sala FF.
De håller i varandra och domaren får det till att det är Ferat som är boven. Domaren dömer straff och Ferat får sitt andra gula kort som resulterar i ett rött.
– Det är helt otroligt att han kan döma straff för den situationen. Innan dess hade han blundat för två straffsituationer till vår fördel men blundat. En av dem en hands som var solklar. Det var ett tungt domslut för oss som vi tyckte var helt fel, säger Swartling.

Ett oavgjort resultat, var det rättvist?
– Det var hårt att tappa poäng och fram till utvisningen var vi det bättre laget. De skapade inte mycket före den, säger Mats som beundrar sitt lag för kämpainsatsen.

Sala FF spelar på lördag 2 oktober hemma som återigen blir på Tegelvallen då Lärkan inte är klar för spel. Motståndare är ett nytt topplag, Sundbybergs IK.

Så här spelade SFF.
23. Bader Mahfouz
6. Sunday Bale
7. Stephen Komaketch
9. Chika Francis Ezeh
10. Baban Nouri
11. Jehad Jemal Mhmoud
14. James Papa Yaw Yeboah
18. Ebrahim Tajik
20. Sean Khan-On
21. Velat Ucmaz (K)
22. Ferat Ucmaz
Ersättare
1. Ivar Halt
4. Mikael Natan Róbertsson
5. Hugo Spårebo
19. Elias Andersson Jirlind  • Betyg   James Papa Yeboah
  • Betyg   Velat Ucmaz
  • Betyg   Chika EzehTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning