Division 3 norra Svealand


1 månad sedan

Koll på trean – oavgjort för Sala FF och förlust för Heby AIF

Det blir en spännande höst i division 3 norra Svealand. Åtta omgångar återstår och Sala FF är med i kampen om seriesegern och Heby AIF är indraget i bottenstriden.
I den 14:e omgången hade Sala FF matchen i en timme, men en straff och en utvisning gjorde att de tappade poäng. Haif gjorde en bra match mot ett topplag, men förlorade.

 

Fortsatt tajt i toppen av division 3 norra Svealand och Sala FF är med trots att de spelade oavgjort andra matchen i rad.
För Heby AIF tog det stopp efter två matcher där de plockat poäng. De gjorde en bra match mot topplaget Viggbyholm, men föll med 1-2. Nu har de åtta matcher på sig att klättra över strecket.

Viggbyholms IK-Heby AIF 2-1
Heby AIF hade tagit poäng de senaste två matcherna och var taggade inför bortamatchen mot Viggbyholms IK.
Ledning med 1-0 för hemmalaget efter första halvleken. Mittbacken Jonas Ahlin tråcklade sig ända fram till målet när timmen spelats och kvitterade till 1-1.
Viggbyholms fick ändå sista ordet med kvarten kvar då de gör 2-1. En bra match av Heby AIF som de ska ta med sig till fortsättningen.

Sundbybergs IK-IK Franke 3-1
Sundbybergs IK är tillbaka på banan igen efter det oväntade poängtappet senast mot Fanna BK. Nu var västeråsarna i IK Franke på besök och hemmalaget vann och hängde på IFK Uppsala i toppen.
Ledning i halvtid med 2-0. Ökade på till 3-0 med tolv minuter kvar. IK Franke reducerade några efter hemmalagets tredje mål men närmare än så kom de inte.
Franke ändå längre från toppskiktet och har också långt till Västerås IK under strecket.

Västerås IK-Uppsala Kurd FK 2-2
En match med två lag som vill undvika nedflyttningsstrecket.
Uppsala Kurd FK tog ledningen efter en kvart. Västerås IK kvitterade på övertid innan paus. Målskytt var Tim Ekstrand.
Bortalaget återtog ledningen fem minuter in i andra halvlek men Tim Ekstrand slog till en gång till när timmen var spelad och gjorde 2-2. Ekstrand hann också med att bli utvisad innan domaren blåste av.
VIK under strecket och Uppsala Kurd fyra poäng ovanför.

BKV Norrtälje-Procyon BK 1-2
På grund av mycket regn i Norrtälje så flyttades matchen till konstgräset och det underlaget var inget hemmalaget gillade.
Procyon tog ledningen redan i den tredje minuten genom sin “stjärna” Dioh Williams.
BKV Norrtälje kvitterade innan paus men Williams gjorde sitt andra mål i den 56:e minuten. Ett mål som gjorde att Procyon kunde åka hem till Uppsala med tre poäng som var viktiga i bottenstriden.

Newroz FC-Sala FF 1-1
Det blev en repris på resultat mellan de här lagen från seriepremiären. Då kvitterade Sala FF i minut 94.
Den här gången kvitterade Newroz på en diskutabel straff efter en timme. En olycklig händelse som också slutade med rött kort för Ferat Ucmaz.
Andra oavgjorda i rad på ett annat topplag för Sala FF. Målskytt för Sala FF var Chika Ezeh och rapporter från Stockholm säger att Sala FF var det bättre laget fram till utvisningen och straffen.

IFK Uppsala-Fanna BK 5-0
När toppen mötte botten så var det ingen snack om saken. Serieledaren IFK  Uppsala gjorde processen kort med Fanna BK redan i första halvleken. 2-0 redan efter knappa kvarten.
Sedan gjorde de tre mål till de sista fem minuterna innan paus. Matchen var avgjord redan då och andra halvlek blev en avslagen historia.
IFK Uppsala ser starkt ut och är verkligen en kandidat att bli seriesegrare. Fanna BK får rikta in sig på att hänga kvar.

Nästa omgång
Fredag, 19:00: BKV Norrtälje-Fanna BK.
Lördag, 13:00: IK Franke-IFK Uppsala.
Lördag, 13:00: Heby AIF-Newroz FC.
Lördag, 15:45: Sala FF-Sundbybergs IK.
Lördag, 17:00: Procyon BK-Västerås IK.
Söndag, 14:00: Uppsala-Kurd FK-Viggbyholms IK.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning