Elin Johansson, Norrby SK. Foto: Carl-Henrik Rapp.


4 veckor sedan

Lagkapten Elin Johansson: ”Ingenting är klart”

En poäng från serieseger. Norrby SK har ett bra utgångsläge inför säsongens sista match som spelas mot jumbon Skultuna IS på bortaplan.
– Inget är klart, Skultuna kommer med all säkerhet vara supertaggade att slå oss och allt kan hända, säger lagkapten Elin Johansson.

 

Hon har varit med länge, men fortfarande brinner veteranen Elin Johansson för fotboll.
Och sedan flera år är det Norrby SK som gäller.
På lördagen kan hon och hennes lagkamrater få jubla för serieseger.
Fixar ni det?
– Om vi spelar så bra som jag vet att vi kan, och går in med en bra inställning så tar vi hem det. Men inget är klart, Skultuna kommer med all säkerhet vara supertaggade att slå oss och allt kan hända. Det gäller att vi inte tar ut något i förskott och kör hela vägen in i kaklet, säger Elin.

Moderklubb är Heby AIF men det har också blivit spel i Sala FF och IFK Västerås.
Hur många säsonger har du spelat seniorfotboll?
– Oj, vill knappt svara på det för då syns det hur gammal jag är, men 20 säsonger med uppehåll för två graviditeter.
Nu kan vi avslöja att Elin fyller 34 år på söndag och en serieseger dagen innan skulle givetvis vara en perfekt födelsedagspresent.

Årets säsong har varit kort på grund av coronapandemin. Men trots att NSK inte spelat så många matcher har det varit ett bra år, inte bara resultatmässigt.
– Det har varit jättekul! Vi har alltid kul ihop i vårt lag och det är ju extra pepp när vi har chans på serieseger. Det hade dock varit härligare med en vanlig säsong med både vår- och höstmatcher och chans till att möta alla lag två gånger.

Är du överraskad över det läget ni har inför sista omgången?
– Ja, lite överraskad är jag. Med tanke på hur VSK spelat under säsongen och öst in mål blev vi nog alla förvånade när de förlorade mot Gideonsberg.

Förutsättningarna är enkla, seger eller oavgjort mot jumbon Skultuna IS betyder serieseger.
Men avancemanget till division 2 är redan klart eftersom två lag går upp.
I fjol blev NSK tvåa, men tackade nej till att gå upp.
Tycker du NSK ska kliva upp den här gången?
– Jag tycker att vi är mer redo nu än vi var förra gången. Får vi dessutom in några nya spelare och fler till tränarstaben så kommer det bli kanon. Så jag tycker att vi ska kliva upp, säger Elin.

Hur har din säsong varit?
– Prestationsmässigt för egen del har den varit rätt låg, men jag är nöjd så länge jag håller mig skadefri (haha). Dessutom älskar jag att vara en del av vårt fantastiska gäng och har haft kul rakt igenom.
Hur många gånger har du vunnit serien som senior?
– Tre gånger tror jag? Har ju spelat i så många år att jag inte minns, kan ha varit så att vi vann något år när jag spelade med IFK Västerås också… Men tre gånger med Norrby SK, och räknar knappt den första 2013 för egen del eftersom jag bara spelade typ en halv match. Då hade jag precis kommit tillbaka efter en graviditet.

Nu är det så att 33 år är ingen ålder för att spela fotboll. Men Elin Johansson vet inte hur det blir 2022.
– Nej, jag vet inte det än, det är en diskussion jag behöver ta med sambon Jonte (haha). Men eftersom jag fortfarande tycker att fotboll är fruktansvärt kul så kommer jag förmodligen jobba för att det blir ett år till.
Blir det fest om ni vinner serien?
– Självklart! En serieseger måste firas! säger Elin Johansson.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning