Velat Uzmac, Sala FF. Foto: Carl-Henrik Rapp.


2 år sedan

Sala FF möter ännu ett topplag och ännu en gång på Tegelvallen

Toppmatcherna spelas på löpande band för Sala FF just nu. Den här gången är det Sundbybergs IK som kommer på besök till Tegelvallen som är hemmaplan för Sala FF när konstgräset byts ut på Lärkan. Lagledare Mats Swartling känner sig väldigt besviken över hur arbetet utförs på Lärkan.
– Till exempel kan jag ju inte riva ur fönstren på min kåk innan jag vet att de nya levereras när jag vill ha dem. Vi vet inte när den nya mattan kommer men den gamla är borttagen, säger Mats.

 

Det bör nog bli en trepoängare för Sala FF när de möter ännu ett topplag för att inte tappa för mycket mark i toppen. På lördagen tar de emot Sundbybergs IK på hemmaplan, som i det här fallet är Tegelvallen i Heby.
Man har inte lyckats få till någon ny konstgräsmatta på Lärkan trots att de lovats det. Inte bra för Sala FF. I efterhand kan man tänka att det där jobbet kunde man gjort under pandemivåren kanske, men det är säkert andra saker som ställt till det.

Sala FF är fortfarande med i striden om seriesegern efter 1-1 senast mot Newroz FC. En olycksalig straff och utvisning ställde till det ordentligt efter en timme när man ägde matchen.

I matchen mot Sundbybergs IK saknas Ferat Ucmaz som fick det röda kortet senast. Även Sunday Bale saknas eftersom han drog på sig sitt tredje gula kort.
Hur ser det ut för övrigt i truppen med skador eller sjukdomar?
– Det är bara att gilla läget med avstängningarna och för övrigt är alla klara för spel. Visst är det en del småskavanker men de spelar också, säger SFF:s lagledare Mats Swartling.

Ännu en “hemmamatch”på bortaplan för SFF, som får spela på Tegelvallen igen eftersom bytet av konstgräs på Lärkan är försenat.
Stör det verksamheten?
– Ja, det är väl inte så bra planerat. De har sagt slutbesiktning den 8 oktober men vi får inga besked. Men visst är det väl konstigt att riva bort den gamla mattan innan man har koll på när den nya kommer. Tänk om jag skulle riva fönstren på kåken utan att veta när de nya levereras, säger en mycket besviken Swartling.

Nu får ni ytterligare en match mot ett lag som är med i striden om seriesegern när Sundbyberg kommer på besök, det är tufft program nu?
– Det är roligt med de här matcherna och om vi kan vinna mot Sundbyberg och ta minst en poäng mot IFK Uppsala nästa helg så är vi ordentligt med i toppen inför de sista sex omgångarna. Sen hoppas jag att Salaborna tar sig ut till Heby och stöttar oss, avslutar Swartling.

Alla matcher i den här omgången.
Fredag, 19:00: BKV Norrtälje-Fanna BK. Slut 2-1
Lördag, 13:00: IK Franke-IFK Uppsala.
Lördag, 13:00: Heby AIF-Newroz FC.
Lördag, 17:00: Procyon BK-Västerås IK.
Lördag, 15:45: Sala FF-Sundbybergs IK.
Söndag, 14:00:Uppsala-Kurd FK-Viggbyholms IK.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning