Biryar Pirmosa och Dana Azizi, Åkra FC. Foto: Carl-Henrik Rapp


1 år sedan

Fulltid: Först ut är Åkra FC – ”En godkänd säsong”

Nu kör Sala-Heby Fotboll i gång summeringen av den lokala fotbollssäsongen 2021. Serien heter precis som tidigare år ”Fulltid” och först ut är division 8-klubben Åkra FC som debuterade i seriespel.
– Det var tråkigt att vi inte gick upp men vi visste att det skulle bli svårt första året, säger tränare Dana Azizi.

 

Nu är premiärsäsongen avklarad för Salaklubben Åkra FC.
Men det var en torftig serie de hamnade, endast sex lag var med i division 8 Västmamland.
Det betydde att det blev endast fem matcher för laget som tränades av Biryar Pirmosa och Dana Azizi.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Det var en godkänd säsong! Det var tråkigt att vi inte gick upp men vi visste att det skulle bli svårt första året, säger Dana Azizi.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Vi hade höga förväntningar och ville gå upp, vilket jag tycker vi borde göra med den trupp vi har. Det blev strul i början med spelarövergångarna och redan där blev det en onödig förlust. Sedan tycker jag att vi har varit bättre än alla vi har mött förutom Rytterne där vi enbart hade fem spelare från egna truppen.

Vad har fungerat bäst?
– Attityden i laget har varit bäst och killarna har verkligen stöttat varandra under hela året trots att vi fick en dålig start.

Vad har fungerat mindre bra?
– I och med att säsongen var kort och att vi kom igång ganska sent så hann vi inte riktigt spela ihop oss. En lång säsong hade passat oss bättre i år då vi kände för varje match att det såg bättre och bättre ut.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Vi har många bra spelare i laget men två spelare som har varit överraskande bra och stuckit ut är 15-årige Anwar Salih och 19-årige Osman Aden.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Det finns en del att välja emellan, bland annat säsongens sista match där vi vinner med 12-0. Men bortamatchen mot Hallsta FK är en sådan man inte glömmer då vi är urusla i första halvlek och sedan gör en grym insats i den andra halvleken. Det spelet och den attityden vi hade där är något alldeles speciellt. Sedan har vi också matchen mot seriesegrarna Elastico där vi i princip har hela matchen men inte lyckas göra mål.

Blir du kvar som ledare?
– Eftersom att jag har börjat plugga i en annan stad så ska vi försöka hitta en annan tränare. Jag kommer förmodligen ändå vara kvar i klubben men i en annan roll, berättar Dana Azizi.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning