Egon Lind Heby AIF Foto: privat


3 veckor sedan

Egon fick debutera när Heby AIF förlorade mot topplaget

Det blev inga poäng den här gången mot topplaget Sundbybergs IK på bortaplan. Förlust med 1-3 (0-1). Heby AIF:s målvakt Niclas Sjöling fick utgå på grund av skada och Egon Lind debuterade i A-laget.
– Vi mötte ett bra lag med en tydlig spelidé, säger Thomas Fange ledare i Heby AIF.

 

Heby AIF i ett stort behov av poäng åkte på lördagen för att möta Sundbybergs IK på bortaplan. Ett svårt motstånd på förhand som är med och krigar om seriesegern i division 3 norra Svealand. Heby AIF tog poäng mot dem på hemmaplan och skulle nu försöka att göra det igen.

Det var en skapligt jämn första halvlek men Sundbybergs IK hade mest boll. Heby AIF hade ett par halvlägen att göra mål på topplaget. Ett mål skulle det bli i första halvlek och det var hemmalaget som tog ledningen med 1-0.
– Vi mötte ett bra lag med en tydlig spelidé som ville ha bort oss från ytor som de ville komma fram på, säger Thomas “Knalin” Fange ledare i Heby AIF.

I början av andra halvlek blev Haifs målvakt Niclas Sjöling tvungen att utgå på grund av skada. Niclas vikarierade i målet eftersom Jawad Mohammadi var avstängd. Nu fick Egon Lind som normalt är ledare i Heby AIF ta på sig målvaktshandskarna.
– Egon har stått någon träningsmatch i vårt andralag och gjorde tre riktigt bra räddningar och ska ha beröm, säger Fange.

Egon kunde dock inte stå emot att Sundbyberg gick ifrån till ledning med 3-0. Sista målet för dagen var det Heby AIF som gjorde. Ett inlägg från Lucas Ejnarsson som Samuel Granlund förvaltade fram till 1-3 för Haif.

– Vi gjorde en krigarmatch mot ett mycket bra lag, säger Fange som efter matchen skulle samla ihop sina mannar från både A-laget och andralaget för vidare färd mot Friends Arena och VM-kvalmatchen Sverige-Kosovo.

Heby AIF spelar nästa match hemma mot Fanna BK den 16 oktober.

   • Betyg   Lucas Ejnarsson
  • Betyg   Albin Fange
  • Betyg   Samuel GranlundTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning