Rasmus Hedlund Aldén


3 veckor sedan

Västerfärnebo AIK avslutade på bästa sätt och gick obesegrat genom fyran

Västerfärnebo AIK har avslutat division 4 Västmanland och de gick obesegrat igenom den. Enda lilla plumpen i protokollet var den oavgjorda matchen mot Ransta IK.
– Vi går in och kör bara trots att vi redan är klara seriesegrare och det var stabilt matchen igenom och jag är stolt över att vi gått obesegrade genom serien, säger tränare Niklas Blomqvist i Västerfärnebo AIK efter 5-0-segern mot Tortuna SK.

 

Det har varit klart sedan några veckor att Västerfärnebo AIK har vunnit division 4 Västmanland. På lördagen spelades sista matchen för säsongen när Tortuna SK kom på besök till Svedboäng.

Västerfärnebo AIK tog ledningen i den första halvleken med 1-0. Målskytt var lagkaptenen Rasmus Hedlund Aldén på en straff.
– Vi kunde nog ha gjort tre eller kanske fyra mål till i första halvleken men skärpan fanns inte riktigt där, säger tränare Niklas Blomqvist i Vaik.

I den andra halvleken gjorde Västerfärnebo AIK processen kort för då rullade målen in. I den 47:e minuten ökade Simon Ericsson på till 2-0.
Alexander Söderström ökade på till 3-0 när knappa timmen spelats. Några minuter senare kostade lagkapten Hedlund Aldén på sig att missa en straff.

Med 20 minuter kvar ökade Oscar Eriksson på till 4-0 innan Rasmus Hedlund Aldén gjorde sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet till 5-0.
– Vi hade kunnat gjort ett antal mål till. Vi går in och kör bara trots att vi redan är klara seriesegrare och det var stabilt matchen igenom och jag är stolt över att vi gått obesegrade genom serien, säger Blomqvist.

Nu blir det visst fest i Västerfärnebo med firande av seriesegern?
– Ja, Hasse (Andersson) drog iväg och hämtade bullar nyss. Så det blir väl saft och bullar, men festerna i Vaik brukar vara trevliga.

Matchen mellan Sörstafors Kolbäck mot Kungsörs BK är uppskjuten i den sista omgången. Kungsörs BK har drabbats av covid.  • Betyg   Oscar Eriksson
  • Betyg   Alexander Söderström
  • Betyg   Markus LindholmTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning