Emy Sillén, tränare Norrby SK. Foto: Carl-Henrik Rapp.


3 veckor sedan

Fulltid: Matchen mot VSK var höjdpunkten för seriesegraren Norrby SK

Det blev en succéartad säsong för Norrby SK:s damer som tog hem titeln seriesegrare i division 3 Örebro-Västmanland. En placering som naturligtvis betyder avancemang till division 2.
– Man kan inte annat än att ge säsongen ett toppbetyg när man vinner serien, säger tränare Emy Sillén i Norrby SK.

 

Det blev en succésäsong för Norrby SK:s damer som vann division 3 Örebro-Västmanland. En enkelserie med endast åtta matcher där Norrby SK vann sju av dem och spelade en oavgjord.
Poängtappet kom mot förhandsfavoritersn Västerås SK där NSK hade ledningen med 1-0 men VSK kunde kvittera fyra minuter före slutsignalen.

Det är en nöjd Emy Sillén, tränare i Norrby SK, som summerad årets säsong, men nästa har hon inte funderat så mycket på.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Man kan inte annat än att ge säsongen ett toppbetyg när man vinner serien. Men jag tror att både jag och tjejerna tycker att vi skulle kunnat avsluta vissa matcher bättre än vi gjorde, säger hon.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Jag tror inte vi hade så höga förväntningar inför säsongen. Vi har vetat att vi har ett bra lag och att vi skulle kunna vara med i toppen, men att vi skulle vara med och spela om seriesegern växte fram under säsongens gång.

Vad har fungerat bäst?
– Jag kan inte peka på något specifikt som gjort att det gått så bra. Vi har en bra stämning i laget och det har tagit oss långt.

Vad har fungerat mindre bra?
– Vi har släppt in onödigt mycket mål under säsongen, något vi inte haft problem med tidigare. Något att slipa på till nästa säsong.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Jag skulle vilja nämna något om alla spelare här. Vi hade inte kunnat utföra träningar om vi inte hade varit mycket folk. Vissa har fått mindre speltid men ändå kommit på träningarna, så himla viktigt. Men några som måste nämnas är Ebba Falk som vann hela seriens skytteliga, viktigt att ha en sån bra målskytt i laget. Ida Svahn har spelat hela säsongen på en position som hon egentligen inte vill men har gjort det utan att klaga och hon är otroligt viktig med sitt slit. Vi fick in en ny målsvakt i Lina Domberg till säsongen, kan bara säga ”vilken målvakt” och hon har räddat oss kvar i vissa matcher. Sedan Amanda Johansson började spela med oss så tror jag inte hon gjort en dålig match, även hon var med i toppen av skytteligan.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Vi hade en tydlig matchplan inför VSK matchen vilket tjejerna följde till punkt och pricka i 90 minuter. Vi hade inför matchen haft inställda träningar och de träningar som blev av var på en oklippt skolplan, detta gör matchen ännu mer imponerande.

Blir du kvar som ledare?
– Det har jag inte tänkt på än. Tar inomhussäsongen först så får vi se sen, avslutar Emy.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning