Morgongåva SK vann i Karlholm. Foto: Privat.


1 år sedan

Fulltid: Lagandan och glädjen var nyckelfaktorer till Morgongåva SK:s serieseger

Morgongåva SK fick äntligen fira serieseger, något som de grönvita siktat på i flera säsonger.
En av nycklarna till segern är att alla i gänget varit lika tongivande, enligt tränare Jimmy Salestedt
– Alla har varit lika viktiga rakt igenom hela säsongen. Det är den styrkan vi byggt upp, säger han.

 

Morgongåva SK:s herrar fick vänta i 20 år på att få fira serieseger igen.
Efter att i flera säsonger ha nosat på topplaceringarna så lyckades äntligen MSK knyta ihop säcken med Jimmy Salestedt som tränare.
– Vi har haft som mål att vinna serien ett par år nu och är så klart nöjda, säger han.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Resultatmässigt i seriespelet självklart mycket väl godkänt eftersom vi tog hem seriesegern vilket var vårt mål. Men fullt nöjd ska man väl aldrig bli och en onödig förlust i seriepremiären så klart, annars kunde det ju blivit tio raka.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Jag vet inte vad andra hade för förväntningarna på oss men vi visste att vi kunde vinna serien trots att det alltid är svårt. Vi har haft som mål att vinna serien ett par år nu och är nöjda som sagt.

Vad har fungerat bäst?
– Lagandan och glädjen! Tillgängligheten till matcher och hängivenheten som gjort att kontinuiteten för samma matchtrupp och startelva har ökat. Sen att gänget fortsatt utvecklas både fotbollsmässigt och som grupp. Det genom att fokus på träningarna blir bättre hela tiden och tron på varandra ökar så alla känner sig viktiga.

Vad har fungerat mindre bra?
– Det är ingenting som fungerat mindre bra och allt blir bara bättre hela tiden faktiskt. Men kanske det skulle ha kunnat varit lite bättre närvaro på vissa fyspass under försäsongen, men coronan och ovissheten kan man väl skylla lite på där kanske, haha. Sen skulle man ju alltid kunna önska att folk inte behövde jobba kväll och kunde träna mer men folk måste ju jobba. Däremot ska det nämnas att andra delen av säsongen och hösten har vi haft jättebra träningsnärvaro och alla som ej har jobbat har tränat.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Klart det är viktigt med målskyttar, assister, räddningar och brytningar med mera, men i detta gäng är faktiskt alla lika tongivande och har varit lika viktiga rakt igenom hela säsongen! Det är den styrkan vi byggt upp tycker jag. Att vi kan ersätta varandra och tillföra lika mycket. Ska man nämna något som varit extra stabilt och varit tryggt för oss så skulle jag vilja nämna centrallinjen.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Inställningen och vändningarna i matcherna mot SK Iron och sista matchen mot Karlholms GoIF så klart. Sen så var spelet i första halvleken mot Strömsberg fantastiskt.

Blir du kvar som tränare?
– Min inställning är att fortsätta om laget, klubben och mina ledarkollegor vill. Jag hoppas på en fortsättning alltså, säger Jimmy Salestedt i MSK.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning