Östervåla IF. Foto: Carl-Henrik Rapp


1 år sedan

Fulltid: Rasmus hyllar “Vålahjärtat” och minns andralagsderbyt – “Helvete vad skönt”

När det ändå var så pass få matcher i år så passade Östervåla IF på att även ha ett andralag. Ett beslut som enligt tränare Rasmus Boman var lite problematiskt.
– Det har varit riktigt tufft att få ihop lag, säger han.

 

När Östervåla IF fick en gratisplats i division 7 i stället för division 8 valde laget att ändå spela i åttan fast med ett andralag.
Det blev fyra segrar på åtta matcher och mest minns nog spelarna segermatchen i andralagsderbyt mot Harbo IF på Marmorvallen.
– Spöksegern borta mot Harbo var årets höjdpunkt, helvete vad skönt det var, säger Rasmus Broman.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Fyra av fem.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Vi hade inga riktiga förväntningar, vi ville bara låta alla få möjligheten att spela en match i veckan. Men vi var egentligen alldeles för få för att ha två lag så fyra segrar på åtta matcher är vi nöjda med.

Vad har fungerat bäst?
– Det är två saker vi är väldigt nöjda med. Det första är utvecklingen på många av våra yngre spelare som tagit stora kliv under säsongen. Det andra är alla spelare som ställt upp, både de som spelat match med A-laget men även väldigt många som inte spelar som ställt upp. Skorna kan man ställa på hyllan men Vålahjärtat slår för evigt.

Vad har fungerat mindre bra?
– Det har varit riktigt tufft att få ihop lag. Truppen behöver breddas och så behöver vi en till tränare som har huvudansvar för andralaget.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Alexander Ellnebrant har varit riktigt bra efter fyra års uppehåll. Men Jeppe Norstedt och Adam Andersson har varit lagets MVP. Spelat i stort sett varenda minut i division 7, men ställer upp utan att blinka i division 8. Natthakit Rabsombat har också ställt upp flertalet gånger och varit tongivande.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Spöksegern borta mot Harbo så klart, helvete vad skönt det var! Men även premiären hemma mot Hinden när vi vänder 0-2 till seger med 4-3 efter att Målberg gjort game winning goal. Firandet i omklädningsrummet höll Champions League-klass, jag ryser än i dag.

Blir du kvar som tränare?
– Jag fortsätter som tränare nästa år, säger Rasmus Boman.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning