Egon Lind Heby AIF Foto: privat


2 veckor sedan

Fulltid: Heby AIF:s andralag kom tvåa – “Varje match var som en seriefinal”

Heby AIF:s andralag slutade på andra plats i division 8 västra Uppland efter suveräna seriesegraren Fjärdhundra SK. Efter att ha plockat en poäng i de två första matcherna så radade de sedan upp sex raka segermatcher.
– Jag tycker det som fungerat bäst för oss under säsongen är att vi alltid klivit ut på matcher med viljan att göra varandra bra, säger ledare Egon Lind i Heby AIF.

 

Heby AIF:s andralag, med mängder av unga talanger som knackar på porten till A-laget, kom tvåa i division 8 västra Uppland.
Förlust i premiären mot blivande seriesegrarna Fjärdhundra och oavgjort mot Hinden i den andra omgången, sedan radade Haif upp sex raka segermatcher.
En av ledarna  i Heby AIF:s andralag är Egon Lind.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Betyget för denna säsong är självklart godkänt både spelmässigt och resultatmässigt. Inför säsongen var vi osäkra exakt vart vi stod som ett nytt lag i division 8, men vi blir med där uppe i tabellen och vi har utvecklats som spelare och lag. Så jag är nöjd där, säger Egon och fortsätter:
– Sen har vi även fått upp spelare från vårt lag upp i A-laget i både match- och träningssammanhang. Samtidigt som vi i de lägena fått in spelarna underifrån i form av killar från födda 2006/07-laget. Många spelare som fått sporadiskt med träning i olika lag och det har varit uppskattat hos många spelare. Ett godkänt arbete även där.

Vad säger du om förväntningar kontra resultatet?
– Målet för oss är att vinna samtliga matcher vi spelar, så förväntningar ska vara höga samtidigt är vi ett förstaårs seniorlag som slutat tvåa i serien. Så förväntningarna var ovissa innan eftersom vi inte hade någon nämnvärd koll på många motståndare i serien. Vi är inte ensamma utan det är flera lag i serien som har sina visioner och mål, då blir det svårt för oss att kunna spåna kring en eventuell serieplacering i slutet.

Vad har fungerat bäst?
– Det är att vi alltid klivit ut på matcher med viljan att göra varandra bra. Någonting som vi tryckt på tidigt i säsongen eftersom vi är ett ungt lag och måste hitta våran nisch när fysiken och erfarenhet tillhör motståndare i högre grad.

Vad har fungerat mindre bra?
– En svår säsong, med tanke på att varje match har blivit en seriefinal har det känns som när enkelserie har spelats. Finns inte mycket utrymme till dåliga matcher. Jag upplever att våra killar presterar som bäst när det spelas många matcher eftersom vi har en hög nivå. Sedan kliver vi på plumpar då och då och någonting som syns extra tydligt i en enkelserie som nu. Samtidigt så vinner vi de sex sista matcherna och som helhet gör vi en stark säsong, så onödigt att lägga för stor vikt kring det som vi kunde gjort bättre när vi gör fruktansvärt mycket bra.

Vilken/vilka spelare har vart extra tongivande?
– Det är killarna tillsammans som gjort att vi lyckats sluta tvåa i serien. Den biten gör mig stolt, att alla spelare som har spelat kommer in och bidrar med sina egna egenskaper och kan vara med och påverka matchen. Som tidigare nämnts så gör vi varandra bra och tillsammans sätter vi bra spelare i bra lägen.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Jag tycker att säsongens höjdpunkt var matchen i Björklinge mot SK Iron, där sitter mycket av vårt spel och killarna får visa hur mycket fotboll de kan, men Iron- matchen är i stark konkurrens med avslutande matchen mot Hagby där Thomas Fange höll ett bra halvtidssnack som mycket väl kan ha avgjort den matchen till vår fördel.

Blir du kvar som ledare?
– Om klubben vill ha mig kvar och i så fall vilken typ av roll. Jag gillar fotboll och få utveckla spelare och människor varje träning, någonting som jag är övertygad också stämmer in på Thomas Fange och Linda Hallgren i ledarstaben. Så länge det finns människor som dem och spelare som är villiga att lyssna på många gånger långsiktiga och annorlunda ideér så vill jag köra vidare.

Du fick debutera som målvakt i A-laget mot Sundbybergs IK när Niclas Sjöling fick utgå på grund av skada. En målvaktskarriär kanske är något du ska satsa på?
– Det vore väldigt olyckligt för klubben i så fall. Får hoppas att målvakterna håller sig hela och att det inte blir några avstängningar, avslutar Egon Lind.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning