Joakim Sunding, Balen Nouri och Wictor Swärdh. Foto: Ove Eriksson


7 månader sedan

Krönika: “Kan Haifen upprepa ännu en ‘Great Escape’?”

Det blir en rysaravslutning för Heby AIF 2021 och det finns många likheter med hur läget var för laget under hösten 2017. Sala-Heby Fotbolls Carl-Henrik Rapp tror att Haifen har en stor chans att återupprepa “The Great Escape” och det första steget är i så fall vinst i derbyt mot Sala FF.

 

2017-års Heby AIF hade en tuff säsong och med tre matcher kvar av serien såg det ut som att laget skulle få tacka för sig i trean.
Då tog sig laget i kragen och vann de tre sista matcherna mot IFK Österåker, Sala FF och Enköpings SK och klarade sig dessutom från den negativa kvalplatsen.
En oerhört minnesvärd vändning av Haifen som alltså fullbordade en “Great Escape” genom att klara sig kvar mot alla odds.

Förutsättningarna inför avgörandet 2021 ser nästan identiska ut.
Det är ett Haifen som är tvingat att vinna de flesta (alla?) av de fyra återstående matcherna för att ens ha en matematisk chans att hamna på negativ kvalplats.
Och det första hindret är precis som säsongen 2017 att lyckas ta tre poäng hemma i derbyt mot Sala FF.
En uppgift som mycket väl ser ut att kunna upprepas med tanke på att SFF inte alls verkar trivas på Tegelvallens konstgräs och verkar vara helt ur slag för tillfället.

I Haifen däremot verkar formen vara på väg efter att laget plockat fyra poäng av sex möjliga de senste två matcherna.
Det hade dessutom kunnat vara sex poäng om inte Fanna BK kvitterat till 2-2 i slutskedet av matchen för två helger sedan.

Förutom match mot SFF väntar även matcher mot BKV Norrtälje (hemma), Uppsala-Kurd FK (borta) och Procyon BK (hemma) i den sista omgången.
Både Procyon och Uppsala-Kurd huserar precis ovanför strecket medan Norrtälje lever en tillvaro i ingenmansland av tabellen.
Ett faktum som gör att upplösningen kommer att bli en rysare även 2021.
Att Haifen har hemmaplansfördel i tre av de fyra matcherna, borde absolut ge råg i ryggen för det unga Haifen.

Kvar i laget sedan 2017 är bara tre spelare: Jonas Ahlin, Niclas Sjöling och Lukas Ejnarsson.
Tre “veteraner” som borde återberätta sagan från 2017 för att gjuta ännu mera mod i sina spelare inför avslutningen.
Själv tror jag starkt på att Haifen kan rädda kontraktet även säsongen 2021 men då måste de gulsvarta först och främst visa mest vilja i derbyt mot Sala FF på lördag.
En match som jag tyvärr själv kommer att missa, men som Sala-Heby Fotboll så klart kommer att lägga största möjliga fokus på under lördagen.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning