Division 3 norra Svealand


7 månader sedan

Koll på trean – Heby AIF tog sin andra seger och hoppet lever

Den 18:e omgången i division 3 norra Svealand är spelad och nu är det bara fyra kvar. En lyckosam omgång för Heby AIF som vann på bortaplan mot IK Franke. Formen hos Sala FF känns inget vidare just nu och de fick inkassera en ny förlust. IFK Uppsala ser starka ut och ångar på mot tvåan efter seger i Uppsaladerbyt.

 

Heby AIF tog chansen till nytt kontrakt när de vann borta mot IK Franke i helgen. Än finns chansen att rädda kontraktet trots att de nu ligger sist. Fyra omgångar kvar och tre av de matcherna ska spelas på hemma på Tegelvallen. Närmast är derbyt mot Sala FF kommande lördag.

Sala FF har det jobbigt och fick inkassera ännu en förlust på hemmaplan. En hemmaplan som har varit Tegelvallen i Heby ett tag. Konstgräsbytet på Lärkan har inte gått så bra som önskat och Sala FF är inte glada på kommunen.

Storseger för serieledarna som ångar på mot division 2. Med stor sannolikhet vinner IFK Uppsala serien även om Newroz FC skuggar fyra poäng bakom. Viggbyholm och Sundbyberg kan vi nog räkna bort. Newroz och IFK Uppsala möts i näst sista omgången och visst kan det hända grejer.

Bottenstriden blir mest spännande där Heby AIF är inblandade. Tre lag åker ut och ovanför strecket kämpar Uppsala Kurd med att försöka hålla Västerås IK, Fanna BK och Heby AIF bakom sig. I någon mån är Procyon BK också inblandade i striden.

IK Franke-Heby AIF. 1-2
Äntligen en ny trepoängare för Heby AIF som många räknat bort från nytt kontrakt. Samuel Granlund och Edvin Cajander var målskyttar när Heby AIF vann borta mot IK Franke. Nu lever hoppet med fyra matcher kvar. Fördelen är att tre av dem ska spelas hemma på Tegelvallen. Efter matchen sa spelande tränare Jonas Ahlin:
– Det här var en viktig seger för gruppen och nu kan det bli en kul avslutning på serien.

Sala FF-BKV Norrtälje. 0-3
Normalt hemmastarka Sala FF har tvingats spela sina hemmamatcher på bortaplan efter Sala kommuns fadäs med nya konstgräset. Endast två poäng har laget tagit på fyra matcher på Tegelvallen. När BKV Norrtälje kom på besök så Sala FF inkassera sin tredje raka förlust. Bortalaget tog en tidig ledning och ökade på till 2-0 innan paus. BKV kontrade in 3-0 i andra och backade sedan hem för att bevaka sin ledning. Sala FF är inne i negativ spiral och har inget mer än äran att spela om resten av säsongen.

Sundbybergs IK-Västerås IK. 1-1
Sundbyberg har förmodligen spelat bort sig från seriesegern efter att de tagit endast en poäng de två senaste matcherna. Båda lagen hade rejäla chanser till ledningsmål redan i matchinledningen men 0-0 stod sig halvleken ut. I andra tog det tio minuter tills Sundbyberg tog ledningen med 1-0 på en hörna. VIK äter sig in i matchen och det ger resultat när kvittering kommer med tio kvar. Det var nära tre poäng också när de har en boll i ribban. VIK fortfarande med chans till nytt kontrakt men har serieledarna i nästa omgång som kan bli svårt.

IFK Uppsala-Procyon BK. 5-0
En jämn första halvlek där Procyon stundtals var det bättre laget. En straffmiss av Procyon och ett ledningsmål för IFK Uppsala i första halvlek. Tidigt i andra halvlek ökade IFK på till 2-0. Ett rött kort också tidigt i andra för Procyon och dagen var förstörd för IFK dominerade resten av tiden och gjorde tre mål till i Uppsaladerbyt. Procyon är inte på den säkra sidan ännu med fyra matcher kvar. IFK Uppsala vann sin nionde raka på hemmaplan.

Fanna BK-Uppsala Kurd BK. 3-1
Fanna BK gjorde som Heby AIF, greppade halmstrået för att klara nytt kontrakt. Men det var bortalaget som tog ledningen och kvitteringen kom efter knappa halvtimmen. Några minuter senare var det dobbarna först av en Uppsala Kurd-spelare som fick rött kort direkt. Efter utvisningen blir det ytor för Fanna BK men 1-1 står sig till paus. I andra halvleken tröt orken för bortalaget och Fanna BK kunde gå ifrån till seger. En viktig sådan i streckkampen.

Newroz FC-Viggbyholms IK. 1-0
En match som var viktig för båda lagen där en seger betydde att kontakten med IFK Uppsala i topp behölls. Avgörandet skulle komma redan efter sex minuter då matchens enda mål gjordes och det var hemmalaget som stod för det. Viggbyholm gjorde en riktigt bra andra halvlek och var vid flera tillfällen nära kvittering men det ville sig inte. Enligt Viggbyholms hemsida så var det många Newroz-spelare som låg ner under matchen, förmodligen skadade. Tolv gånger!

Nästa omgång.
Lördag, 13:00: Viggbyholms IK-Sundbybergs IK.
Lördag, 14:00: BKV Norrtälje-Newroz FC.
Lördag, 13:00: Heby AIF-Sala FF.
Söndag, 12:30: Västerås IK-IFK Uppsala.
Söndag, 13:00: Procyon BK-Fanna BK.
Söndag, 17:30: Uppsala-Kurd FK-IK Franke.

Haifs återstående matcher.
Lördag, 13.00: Sala FF hemma.
6 november, 13:00: BKV Norrtälje hemma.
13 november, 14:00: Uppsala-Kurd FK borta.
20 november, 14:00: Procyon BK hemma.

Sala FF:s återstående matcher.
Lördag 13.00: Heby AIF borta.
Lördag 6 november, 14:00: Uppsala Kurd FK hemma.
Lördag 13 november, 14:00: Procyon BK borta.
Lördag 20 november, 14:00: Västerås IK hemma.


Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.