”Farväl Silvervallen”. Foto: Niclas Bergvall


7 månader sedan

Föreläsning i samband med ”Farväl Silvervallen” på Café Täljstenen

Har du minnen från Silvervallen eller vill du höra om några historiska ögonblick? Då ska du besöka Café Täljstenen på torsdagskvällen där just nu Avlidna Salakonstnärers Sällskaps utställning ”Farväl Silvervallen” visas. Ciceron under kvällen är Sala-Heby Fotbolls Niclas Bergvall.
– Men jag vill också att de som kommer dit ska berätta egna minnen och även ta del av alla härliga bilder i utställningen, berättar Niclas.

 

På torsdagskvällen är ämnet i Café Täljstenen Silvervallen.
Och det är Sala-Heby Fotbolls Niclas Bergvall som ska berätta om den klassiska arenan i Sala.
Detta sker i samband med utställningen ”Farväl Silvervallen”.
– Jag ska berätta lite om det som hänt på arenan, minnen som jag har själv men också en del historiska ögonblick. Men jag vill också att de som kommer dit ska berätta egna minnen och även ta del av alla härliga bilder, berättar Niclas.

Det är Avlidna Salakonstnärers Sällskap som samlat ett antal bilder som ställs ut fram till och med den 6 november. Konstföreningens Johnny Ekman har gjort en diger sammanställning av vad som hände på arenan från 1927 fram till den lades ned för några år sedan.
– Jag tror och vet att Silvervallen är speciell för många och att det finns historier som kanske inte är berättade. Det vore kul att höra Salabornas minnen, säger Niclas.

Tillställningen startar för övrigt klockan 18.00.
– För mig har Silvervallen en speciell plats i mitt fotbollshjärta och visst kan jag ibland sörja att den är nedlagd. Men den var dessvärre mycket sliten de sista åren. Att mötas och prata om Silvervallen väcker härliga minnen och det är trots allt mycket som hänt där. Det är också ett imponerande arbete som konstföreningen gjort och då främst Johnny Ekman.

Utställningen kan ses onsdag till lördag klockan 11.00-16.00 och den pågår alltså till och med den 6 november.
Tanken om ”Farväl Silvervallen” har funnits hos Johnny Ekman sedan föreningen arrangerade Konst i Påsk 2013-2014.
– Det ligger lite på sidan om vår ordinarie utställningsverksamhet, men många av bilderna kommer från våra fotokonstnärer – Herman Johansson, Herman Westling, Bo Jansson och framför allt Sven Norling, berättar Johnny Ekman.

Vilka vill du ska se utställningen?
– Alla som saknar Silvervallen! Eller i vilket fall vill återuppleva gamla minnen och veta mera om vad som hände där ”förr i tiden”, berättar Ekman.
Den finns även en skrift uppdelad i två pärmar under utställningen i caféet och samma dokument finns på föreningens hemsida, www.salakonst.se.
– Totalt är det 199 A4-sidor med tidningsklipp, foton, berättelser, korta filmavsnitt, om man tittar på den digitala presentationen, och andra dokument om Silvervallen.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning