Nicklas Blomqvist. Foto: Carl-Henrik Rapp.


1 månad sedan

Fulltid: Västerfärnebo AIK – “Säsongen var en tiopoängare”

Serieseger i år igen för Västerfärnebo AIK. Nu vann de högsta distriktsserien och ska nästa år spela division 3 för första gången. Flera “hemvändare” var en anledning till att det gick så bra den här säsongen med Rasmus Hedlund Aldén i spetsen.
– Det är svårt att hitta något som varit mindre bra den här säsongen, säger tränare Niklas Blomqvist i Västerfärnebo AIK.

 

De var nykomlingar i division 4 efter att de vann femman förra säsongen. Det blev en ny serieseger och de gick obesegrade igenom fyran. Poängtapp i bara en match och det var i derbyt mot Ransta IK som slutade oavgjort.

Att Västerfärnebo AIK skulle bli ett topplag var det många som trodde. Flera nyförvärv kunde registreras och det var mest hemvändare. Från Sala FF kom Martin Åhman och Rasmus Hedlund Aldén. Från Enköpings SK kom Markus Lindholm tillbaka till Vaik. Dessutom kom Simon Ericsson från Heby AIF. Alla med minst division 3-rutin alltså.

Seriesegern var klar redan efter nio omgångar och det var en lycklig tränare i Västerfärnebo AIK, Niklas Blomqvist som firade på Svedboäng.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Säsongen kan väl bara få tio av tio i betyg, säger Niklas.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Vi hade siktat på topp 3 och vi vinner serien.

Vad har fungerat bäst?
– Det som varit bäst med säsongen är att vi har haft hög närvaro på träningarna.

Vad har fungerat mindre bra?
– Det är svårt att hitta något som varit mindre bra.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Rasmus Hedlund Aldén och Markus Lindholm har bidragit med bra ledarskap och stort fotbollskunnande. Oscar Eriksson har bidragit med ett lugn i backlinjen. Marcus Zilén och Alex Söderström har bidragit med många mål. Vi har ju fått laget att fungera på ett mycket bra sätt.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Premiären borta mot Irsta då vi får spelet att fungera på ett mycket bra sätt. Sedan har vi Syrianska då vi neutraliserar dem totalt och spelar hem serien.

Blir du kvar som ledare?
– Vi för dialog om kommande säsong. Inget klart just nu, avslutar Niklas Blomqvist.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning