Division 3 norra Svealand


3 år sedan

Koll på trean – Heby AIF till fyran och äntligen seger för Sala FF

I näst sista omgången av division 3 norra Svealand blev det klart att Heby AIF åker ur. Det blir spel i division 4 Uppland för Haifen nästa år.
Sala FF fick efter flera förluster känna på hur det är att vinna igen och det var lagkapten Velat Ucmaz som såg till att det blev en trepoängare.
Med en omgång kvar så är det fyra lag i botten som slåss om två platser i trean nästa år.

 

Nu är det klart att Heby AIF får lämna division 3 efter sin oavgjorda match mot Uppsala Kurd. Det enda spännande som är kvar i division 3 norra Svealand är bottenstriden. Fyra lag gör upp om det och två av dem kommer att åka ur.

Sala FF tog äntligen en seger efter flera förluster på rad. Det känns som ett frustrerat Sala FF under hösten och det är inte så konstigt. Gräsbytet på hemmaplanen Lärkan är så oproffsigt skött att det naturligtvis har stört klubben.
Hoppas de kan få någon ersättning för förlorade intäkter för publiken har inte följt med till Tegelvallen i jämförelse mot vad de brukar ha på Lärkan.

Viggbyholms IK-Fanna BK 5-0
Fanna BK är nära att följa Heby AIF:s öde att ramla ur trean. Det blev stortorsk borta mot Viggbyholm med hela 0-5 och de siffrorna kund ha varit större.
Det var lite ketchupeffekt för Viggbyholm som har gått av planen de senaste tre matcherna utan att göra något mål. Fem olika målskyttar registrerades och i halvtid stod det 2-0.
En lysande säsong av Viggbyholm som kommer att sluta fyra i tabellen när säsongen är över.

Newroz FC-IFK Uppsala 2-2
En helt betydelselös match för seriesegraren IFK Uppsala. För Newroz var det kamp om andraplatsen i sluttabellen.
Efter en mållös första halvlek tog hemmalaget ledningen i början av andra halvlek. Newroz åkte på ett rött kort med kvarten kvar och samtidigt kvitterade IFK Uppsala. Ny ledning för Newroz med fem minuter kvar men seriesegrarna kvitterade i 92:a.
Där bröts en svit på åtta raka segermatcher för IFK Uppsala.

Västerås IK-IK Franke 1-0
Västeråsderby och det var Västerås IK som tog chansen till nytt kontrakt med att göra matchens enda mål. Nu fick de hjälp eftersom målet var ett självmål redan efter tio minuter.
Västerås IK kostade också på sig att missa en straff i första halvleken. VIK hade flera lägen att öka på sin ledning i första halvleken.
Den andra halvan blev ganska händelselös och Västerås IK kunde hålla undan till seger och drömmen om nytt kontrakt lever.

Procyon BK-Sala FF 0-1
Äntligen fick Sala FF jubla över en trepoängare. Det var lagkapten Velat Ucmaz som gjorde matchens enda mål som kom precis i början av andra halvlek.
En förlust som blev jobbig för Procyon som måste ta poäng mot Heby AIF i sista omgången för at ha chansen att klara kontraktet.
Det har varit en tung höst för Sala FF som har tvingats spela sina hemmamatcher i Heby. Ett klantigt planerande från dem som är inblandade i gräsbytet på Lärkan är säkert en del i att laget inte fått till det under hösten.

BKV Norrtälje-Sundbybergs IK 0-5
Juan Ignacio Carabajal Mamani är namnet som måste nämnas efter den här matchen. Han gjorde 1-0 till Sundbybergs IK i första halvleken. Sedan ökade han på till 2-0 i 47:e. 3-0 gjorde han i 62:a och 4-0 i den 72:a minuten.
Ett överlägset Sundbyberg avslutade målskyttet med att göra 5-0 och övertog andraplatsen i serien. SIK har en tuff bortamatch i sista omgången mot IFK Uppsala men verkar ha prickat in formen i slutet.

Uppsala-Kurd FK-Heby AIF 2-2
Den här sejouren i division 3 är över. Heby AIF ramlar ur trean och ska nästa år spela i division 4 Uppland.
Det såg lovande ut i paus för Linus Klinthammar hade gjort 1-0 fem minuter innan. Uppsala Kurd vände dock på siffrorna och gick fram till ledning 2-1 tidigt i andra halvlek.
Heby AIF kvitterade men då stod klockan på 92 minuter och seger var det som gällde för Haif för att ha chans att leva vidare i trean.

Omgång 22, lördag 20 november 14:00.
IK Franke-Viggbyholms IK.
Fanna BK-Newroz FC.
IFK Uppsala-Sundbybergs IK.
Uppsala-Kurd FK-BKV Norrtälje.
Heby AIF-Procyon BK.
Sala FF-Västerås IK.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning