Lärkan, Sala. Foto: Ove Eriksson


6 månader sedan

Äntligen klart – efter flera veckors försening får Sala FF spela på Lärkan igen

I säsongens elfte timma får Sala FF äntligen spela hemma på Lärkan igen. Provisorisk hemmaplan har varit Tegelvallen i Heby men det har inte varit någon succé. Ingen seger har bärgats på Tegelvallen för Sala FF som normalt är ett bra hemmalag. Men nu är det klart med nya gräset efter flera veckors försening. Västerås IK kommer till Lärkan på lördag och avslutar säsongen.

 

Sala FF har alltid trivts hemma på Lärkan och varit svårslaget på sin hemmaplan. En hemmaplan med en sliten konstgräsmatta och Sala FF blev säkert glada när de fick beskedet att mattan skulle bytas ut. En glädje som förbyttes till frustration när det utlovade spelstoppet förlängdes.
Senaste matchen på Lärkan spelade Sala FF den 4 september mot Procyon BK, en match som slutade med seger 2-0.
Nästa hemmamatch mot Viggbyholms IK spelades på Heby AIF:s hemmaplan Tegelvallen. En toppmatch som slutade 0-0.

Sala FF hade sedan förhoppningen att nästa hemmamatch skulle kunna spelas på det nya gräset på Lärkan men någon fadäs i kommunikationen mellan Sala kommun och leverantören av gräset ställde till det ordentligt.

Ytterligare fyra matcher var Sala FF tvunget att flytta till Tegelvallen: Sundbybergs IK 2-2, IK Franke 0-1, BKV Norrtälje 0-3 och Uppsala Kurd FK 1-2.
De två sistnämnda matcherna lockade 35 respektive 28 åskådare. Det är siffror som är långt ifrån de normala som Sala FF har haft hemma på Lärkan.

Att Sala FF har trivts på Tegelvallen är en överdrift. Tre förluster och två oavgjorda plus att derbyt mot Heby AIF som också spelades på Tegelvallen slutade oavgjort. Tre poäng på de sex matcherna och Sala FF tappade toppkänningen i serien.
Nu är det i alla fall klart på Lärkan efter många veckors försening. Sala FF får avsluta säsongen på sin riktiga hemmaplan.
Ikväll, torsdag, är det träning och på lördag tar de emot Västerås IK klockan 14:00 i den sista omgången av division 3 norra Svealand. Ett VIK som bör vinna för att klara kontraktet i trean men Sala FF blir inte lätta att slå när de äntligen får spela hemma på riktigt.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning