Ulrica Norgren


12 månader sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender 2021- Lucka 6

En fjärdedel av kalendern är avverkad nu när vi i lucka nummer sex presenterar Ulrica Norgren. En fotbollstokig kvinna som inte visste hur många år hon fyllde förra veckan. En rosa rattmuff har hon full koll på vem som ska få i julklapp. Ulrica berättar att hon hellre hade varit på kirurgen än att fira jul men måste ju tänka på Ronja.

 

Ulrica Norgren som fyllde 43 i tisdags i förra veckan svarade så här när hon fick frågan om sin ålder
– Jag var tvungen att fråga Johan (hennes man red.anm.) eftersom jag själv slutat räkna för längesen och sen är jag så dålig på matte så jag kunde inte räkna ut det heller

Jobbar gör hon som undersköterska på kirurgen i Västerås men bostadsort är Sala. Hela hennes familj är fotbollstokiga och så fort tid finns så är det allt ifrån allsvenska matcher till de lägre lokala serierna.

Vad gör du på fritiden?
– Kollar mycket serier och är gärna vid torpet och renoverar eller håller på i trädgården. Detta året har det inte blivit så många fotbollsmatcher eftersom jag jobbar så mycket men att kolla fotboll är ju också väldigt kul.

Du har en man som är inbiten supporter till Hammarby, är du likadan?
– Självklart! Hela familjen håller på Hammarby. Vår dotter Ronja brukar släpa med mig på matcherna. Fotboll är det enda som vi är helt överens om hemma och det som livligt diskuteras varje dag.

Har du själv spelat fotboll aktivt och hur bra var du?
– Jag spelade i Heby AIF:s flickor 78-79 tror jag det var, men jag satt mest på avbytarbänken. Var väl inte lika driven och intresserad då. Min storebror var ju målvakt i Heby AIF och sen när han gick till Morgongåva SK hängde jag efter till den klubben i ett par år innan jag slutade.

Vilken är din lokala favoritklubb och vad är det bästa med den?
– Ja idag är det lite svårt att säga direkt. Jag måste ju säga Norrby SK, och det beror främst på allt det de gör för ungdomarna i den föreningen. Det är som en stor familj och har många eldsjälar som ställer upp jämt för föreningen. Imponerande! Sen har de ju en stor festkväll för alla ungdomar och barn varje höst där man uppmärksammar och prisar alla lag och ledare. Och domare såklart.

Det är snart jul, är det all in som gäller med julskinka, gran och alla tillbehör?
– Det är ju ett måste när man har barn men skulle jag inte haft det så hade jag gärna hoppat över det och jobbat istället.

Är du den tysta åskådaren på läktaren eller är det fullt ös?
– Det beror på om Ronja är med eller inte, nej men jag har nog svårt att hålla tyst men brukar oftast bara ge positivitet.

Tror du att vi kan få ett lokalt elitlag i fotboll inom överskådlig framtid och vilken klubb kan det bli?
– Självklart skulle vi kunna få det, jag tror ju på Norrby SK dam.

Om du fick ge bort en julklapp till en lokal spelare eller ledare, vem får den och vad får hen?
– Maria Guldbacke får min present för att jag tycker hon är en positiv och god förebild för alla unga spelare. Hon kanske får en rosa rattmuff till lastbilen.

Vilket är ditt största fotbollsminne och det kan vara lokalt eller något som hänt i den stora världen?
– Faktiskt handlar det alltid om Ronjas alla lag. När vi var iväg med flickor 02/03 i Sala FF till Svennis cup för några år sen. Vi hade så himla kul och det var helt otroligt vilka fina och duktiga tjejer som var med och det är tråkigt att många av dem slutat med fotboll. Eller när Ronja spelade i BK30 F16 och de vann Göranssons cup. Vilket samarbete och vilket spel!

Finns det något annat läsarna behöver veta om Ulrica Norgren?
– Nej det tror jag inte

Du får som avslutning tycka till om den lokala fotbollen och hur massmedia följer och rapporterar?
– Eftersom jag jobbar så mycket så är jag oerhört tacksam att ni rapporterar så mycket som ni gör. Sen var ju Västerfärnebos säsong helt fantastisk! Vilka grabbar!



Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.



Mer läsning