Ferat Ucmaz.


2 år sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender 2021 – Lucka 7

Sjunde luckan är öppen och en 30-årig försvarsbjässe tittar fram. Ferat Ucmaz som säkert kommer att saknas i Sala FF när han nu lämnar för lägre divisioner. Han går till en klubb som gör comeback i seriespel där han ska spela och även hjälpa till med träningarna. Julklappen ger han till sin gamla tränare och det är något han behöver enligt Ferat.

 

När vi öppnar lucka 7 så tittar en fotbollsspelare fram som lämnar division 3. Om det är för gott vet vi inte förstås men nu blir det Grällsta IF för 30-årige Ferat Ucmaz.
Tanken är att han ska spela där nästa säsong och även hjälpa till på träningar och annat runt det pånyttfödda laget.

Ferat har varit en klippa som mittback i Sala FF och han kommer säkert att saknas. I division 8 kommer försvarsbjässen att dominera. Han har varit skadad i slutet av den nyss avslutade säsongen men är säkert tillbaka med full kraft till våren och blir ett fint tillskott i Grällsta IF:s trupp.

Moderklubb och har du spelat i andra klubbar?
– Jag har nog spelat med de flesta lokala lagen. Utöver det så gjorde jag en säsong med Newroz FC när jag studerade i Stockholm. Men moderklubben är Sala FF, berättar han.

Du har varit borta en del med skador under säsongen, hur ser framtiden ut med tanke på nästa säsong?
– Tanken är att jag ska vara med och hjälpa mina vänner med Grällsta IF och spela där nästa säsong.

Har ni anmält lag till seriespel och ska du träna laget också?
– Tror inte det är anmält än. Vi har nyligen kommit överens. Så det blir nog under den närmsta framtiden. Tanken är att Viktor Tsouplakis ska vara huvudtränare men vi som startar upp Grällsta IF ska hjälpa till med det.

Vilken är din lokala favoritklubb och vad är det bästa med den?
– Jag tror inte jag har någon lokal favoritklubb. Inget mer än att jag vill att det går bra för den klubb jag spelar för.

Det är snart jul, är det all in som gäller med julmat, gran och alla andra tillbehör?
– Ja, jag tror det, det brukar bli så.

Det har blivit många säsonger du har spelat, har du varit som bäst nu med all din erfarenhet?
– Det tycker jag. Ju mer erfarenhet jag har fått desto mer säker har jag känt mig på planen.

Tror du att vi kan få ett lokalt elitlag i fotboll inom överskådlig framtid och vilken klubb kan det bli?
– Jag vet inte. Jag tycker att Sala FF har potentialen för det.

Om du fick ge bort en julklapp till en lokal spelare eller ledare, vem får den och vad får hen?
– Några padel-lektioner skulle inte sitta fel för Azad (Kalash tränare i Sala FF). Han skulle behöva det och det får bli min julklapp.

Vilket är ditt största fotbollsminne och det kan vara lokalt eller något som hänt i den stora världen?
– Jag och några vänner var och kollade när Sverige vann U21 EM. Jag tror nog det är mitt största fotbollsminne. Även året när Norrby SK tog sig upp till division 4 för första gången var också väldigt roligt och minnesvärt.

Du får som avslutning tycka till om den lokala fotbollen och hur massmedia följer och rapporterar.
– Jag tycker ni i Sala-Heby Fotboll är en väldigt stor del till varför det är så roligt att spela i den lokala fotbollen, avslutar Ferat Ucmaz.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning