Per-Erik "Pricke" Johansson Tärnsjö IF


2 år sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender 2021 – Lucka 9

Per-Erik “Pricke” Johansson ordförande i Tärnsjö IF samt även speaker på Furuvallen när Tärnsjö IF spelar sina matcher. Det är honom vi presenterar i lucka 9. Smeknamnet “Pricke” har han haft med sig i nästan 60 år och sin egen fotbollskarriär förstördes i Runhällen. Två julklappar vill “Pricke” också dela ut.

 

Om du kommer till Furuvallen i Tärnsjö och frågar efter Per-Erik Johansson så ser de flesta ut som fågelholkar och säger kanske att det har vi ingen här. Men om du istället frågar efter “Pricke” så lyser de upp och säger förmodligen att det är ordförande i vår klubb och han bor här i Tärnsjö.

Per-Erik “Pricke” Johansson, 63, som jobbar som elnätschef på Sala-Heby Energi fick frågan varifrån han fått sitt smeknamn?
– Det var mina tvillingsystrar som inte kunde säga Per-Erik när de var små. Då blev det “Pricke” istället och så har det varit i nästan 60 år, säger “Pricke”.

Vad gör du på fritiden?
– Jag tycker om att träna på cykel och på sommaren åker vi gärna med vår husbil runt om i Sverige.

Vilken är din lokala favoritklubb och vad är det bästa med den?
– Jag är en Tärnsjö IF-are ända in i själen. IFK Norrköping är mitt favoritlag i allsvenskan. I ishockey håller jag på Södertälje SK.

Tärnsjö IF lämnade fyran och började om i sjuan. Nu blir det sexan nästa år och heta derbyn, ser du fram emot de kamperna?
– Det var jättekul att herrlaget hamnade i division 6 så det kan bli lite derbyn och där hoppas jag att Tifen kan hävda sig bra.

Det är snart jul, är det “all in” som gäller med julskinka, gran och alla tillbehör?
– När det gäller julen är det kul att vara med familjen och släkten. Mat är aldrig fel men det kan vara bra med något annat än julmat också.

Är du den tysta åskådaren på läktaren eller är det fullt ös?
– Jag är nog den som inte är den tysta på läktaren men jag har blivit bättre med åren.

Har du själv spelat fotboll aktivt och hur bra var du?
– Jag var målvakt en gång i tiden. Blev skadad i en match i Runhällen där korsband och ledband gick av. Därefter började jag som tränare i ungdoms- och seniorverksamheten i Tärnsjö IF.

Tror du att vi kan få ett lokalt elitlag i fotboll inom överskådlig framtid och vilken klubb kan det bli?
– Jag tror det är svårt att få ihop de pengarna för att vara ett elitlag men är det något ställe som kan få till det så är det kanske Sala FF.

Om du fick ge bort en julklapp till en lokal spelare eller ledare, vem får den och vad får hen?
– Jag skulle vilja ge två julklappar. En till Jacob Ingstedt som håller ihop herrfotbollen i Tärnsjö IF. Den andra tycker jag att Elisabet Helmersson ska få som gör ett bra jobb för damfotbollen i Tärnsjö IF.

Vilket är ditt största fotbollsminne och det kan vara lokalt eller något som hänt i den stora världen?
– Ett stort minne som jag har var när jag var tränare för 81:orna i Tärnsjö IF och vi vann serien i Uppsala på Yrsaplanen. Bronset i USA med herrlandslaget är också ett stort minne.

Du får som avslutning tycka till om den lokala fotbollen och hur massmedia följer och rapporterar.
– Jag hoppas och tror att fotboll i Sala och Heby kommun framförallt på ungdomssidan kommer att växa och bli blomstrande framöver.  Sen tycker jag att Sala-Heby Fotboll är med och rapporterar och följer upp alla de lokala fotbollslagen på ett mycket bra sätt, avslutar Per-Erik “Pricke” Johansson.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning