JohanNamerius


2 år sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender 2021 – Lucka 11

Johan Namerius, 44 år, startade sin karriär i Runhällens BoIS. En väldigt kort karriär där innan det blev Heby AIF.
Men Johan har varit i ännu en klubb i Heby kommun. Dit tog hans lärare honom och det har blivit två sejourer i den klubben. Johan vill ge en spade i julklapp till en person i Haif.

 

Man får leta efter trevligare människor än Johan Namerius. Det är många som skriver under på det och en ofta återkommande kommentar när man pratar om honom att det är en snäll människa.

Johan bor i Heby tillsammans med sina söner Neo 19 år och Noah 14 år men allt började i Huddunge.
Debuten var dock inte i Rödjebro SK utan allt startade i Runhällens BoIS. Men den sejouren blev väldigt kort.

Vi går med stormsteg mot julen och idag är det 44-årige processutvecklaren (vad det nu är?) som vi presenterar i lucka 11.

Berätta gärna lite om din fotbollskarriär, moderklubb och andra klubbar?
– Jag växte upp i Huddunge och började spela fotboll i Runhällens BoIS men eftersom det inte fanns fler 77-or så blev det till att byta till Heby AIF efter bara en match i BoIS. Spelade i Heby AIF tills jag var tolv år då jag hade svårt att få skjuts till träningarna. Jag hade Ralf Fors som lärare i skolan och han var tränare för Tärnsjö IF:s P77/78-lag, så det blev så att jag åkte med honom efter skolan till träningarna där istället. Jag spelade i “Tifen” till till 1998 då jag flyttade till Västerås för att plugga processutveckling. Under tiden i Västerås blev det spel i IK Franke och efter utbildningen kom jag tillbaka till Heby AIF igen. Sen varvade jag ner genom att gå samma väg tillbaka. Först till Tärnsjö IF och till slut efter en säsong som spelande tränare i HAIF:s andralag, tillbaka till Runhällens BoIS.

Fritidssysselsättningar?
– Har lite musikintresse och hade hoppats på att kunna gå ut och se lite mer livemusik framöver men vi får väl se hur det blir med restriktionerna nu. Försöker även hålla igång med lite tennis, innebandy och träna lite gubbfotboll inför en eventuell julcup (intervjun är gjord före beslutet att ställa in julcupen).

Vilken är din lokala favoritklubb och vad är det bästa med den?
– Eftersom jag tränar min sons lag här i Heby och har spelat och varit ledare här under en lång tid så är det ju favoritklubben även om det finns plats för både Runhällens BoIS och Tärnsjö IF i hjärtat. Det bästa just nu i Heby AIF tycker jag nog är att vi fått till en bra grund med unga duktiga spelare som spelat tillsammans länge och känner varandra väl och är villiga att jobba hårt för varandra. Tror att det är livsviktigt för klubbar i vår storlek.

Det är snart jul, är det all in som gäller med julskinka, gran och alla tillbehör?
– Vi har pyntat lite lagom mycket hemma för att få igång julstämningen. Vi åker bort och firar jul med släkt under ett par dagar med allt som hör till, då kan det vara skönt att komma hem till lite lagom mycket jul sen.

Är du den tysta åskådaren på läktaren eller är det fullt ös?
– Jag är nog ganska tyst, inga större känsloyttringar men jag har upptäckt att jag blir mer och mer nervös på läktaren ju äldre jag blir.

Tror du att vi kan få ett lokalt elitlag i fotboll inom överskådlig framtid och vilken klubb kan det bli?
– Tror att alla lokala klubbar är beroende av att kontinuerligt få fram bra utbildade egna produkter under en lång tid för att bygga en trupp och organisation för att kunna nå högre än division 3. Realistiskt sett är ingen av våra lokala klubbar tillräckligt stora för att nå elitnivå i närtid. Tycker kanske inte heller att det bör vara ett mål i dagsläget.

Om du fick ge bort en julklapp till en lokal spelare eller ledare, vem får den och vad får hen?
– Vi har en engagerad och duktig ung ledare i Heby AIF som varit med och lett andralaget till uppflyttning och tagit ansvar och hjälpt till även på A-lagsbänken. Han heter Egon Lind och jag tror att om jag ger honom en spade i julklapp kommer han hålla Tegelvallen spelbar hela vintern och hålla träningar för alla som vill.

Vilket är ditt största fotbollsminne och det kan vara lokalt eller något som hänt i den stora världen?
– Ett minne som jag håller högt är när jag var till Barcelona och såg El Classico. Henke Larsson spelade i Barca med Xavi, Iniesta, Etoó, Deco och Ronaldinho och Real Madrid hade ett halvbra lag med killar som Zidane, Figo, Ronaldo och Raul. Barca vann med 3-1 med en fantastisk stämning på läktaren.

Du får som avslutning tycka till om den lokala fotbollen och hur massmedia följer och rapporterar?
– Följer egentligen fotbollen bara genom Sala-Heby Fotboll som jag tycker rapporterar på ett roligt sätt om all fotboll. Jag hoppas och tror att det skapar mer intresse och snack om den lokala fotbollen i stugorna. Förhoppningsvis ger det fler spelare på planerna framöver också. Om jag ska kommentera något från den lokala fotbollen så måste det bli hur imponerande Västerfärnebo AIK:s prestation var att ta klivet upp i trean.

Är det något annat vi som läsarna bör veta om Johan Namerius?
– Nej, tror att jag pratat tillräckligt. De flesta sitter säkert och undrar vem som kan vara bakom nästa lucka nu.
Roligt med kalendern och bra jobb av er i år igen. Ha det bra och God Jul!Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning