Sala-Heby Fotbolls adventskalender Lucka 24


2 år sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender 2021 – Lucka 24

Vi är framme vid den 24:e och sista luckan i årets kalender. Det har varit luckor med personer som är förknippade med den lokala fotbollen på något sätt. Den sista luckan tog vi hand om själva och det vi kan avslöja är att vi fortsätter även 2022 med att rapportera från de lokala arenorna. Den 7 april nästa år är det dessutom jubileum.

 

Sista luckan i årets kalender öppnar vi förstås idag på julafton.
Det har varit fullt upp för de flesta de senaste dagarna så vi ville inte störa i stöket. I stället gick vi ner på redaktionen här på Sala-Heby Fotboll och ställde kalenderfrågorna till personalen.
Naturligtvis var det full rulle i den “verkstan” med planering för en ny fotbollssäsong.

Det var även summering av säsongen som avslutats och alla filade på sina årskrönikor. Idag jobbas de bara halvdag men i morgon är det full fart igen på redaktionen som är öppen året om.
Om ett par månader är det igång igen med träningsmatcher och den 7 april fyller vi fem år. Då blir det fest.
Det vi önskar oss mest av allt just nu är en corona-fri fotbollssäsong.

God Jul och Gott Nytt önskar Niclas Bergvall, Carl-Henrik Rapp och Ove Eriksson Sala-Heby Fotboll.

Ålder?

Eriksson: Jag har nått en aktningsvärd ålder. Den är så hög att jag inte måste yrkesarbeta längre.
Rapp: Fyller hela 37 år i januari, vilket känns väldigt konstigt då jag känner mig som 25.
Bergvall: Måste fundera… Mentalt 33, men det står något annat i passet. Hustrun skulle nog säga 25, men vi får nog lägga på 31 år.

Yrke?

Eriksson: Pensionär, begriper inte hur jag hann med att jobba förut.
Rapp: Jag är personlig assistent men är just nu tjänstledig då jag valt att plugga till lönekonsult.
Bergvall: Journalist i det vackra länet Dalarna. Pendlar till Borlänge och kan nog säga att jag aldrig tidigare haft ett så roligt arbete.

Bor?

Eriksson: Kyrkbacken i centrala Västerås.
Rapp: På Varggränd på Ängshagen i Sala.
Bergvall:På Rosenbergsgatan i Sala.

Fritidssysselsättningar?

Eriksson: Sala-Heby Fotboll och vår jaktgolden Jilla plus tusen andra saker när man får bestämma tiden själv.
Rapp: Jag älskar att fotografera och att pilla med kreativa designgrejer på datorn utöver att planera resor med min fru och familj. Sen så ligger även Sala-Heby Fotboll högt på listan.
Bergvall: Sala-Heby Fotboll tar en hel del av min fritid. Men hinner också med att spela padel, läsa mycket sportlitteratur och kolla på sport på tv:n. Men viktigast av allt är att vara med familjen där älskade lilla barnbarnet Lucy ingår.

Vilken är din lokala favoritklubb och vad är det bästa med den?

Eriksson: Som skribent här på sajten så måste man vara så neutral man kan. Jag är uppväxt i Heby så visst ligger Haif närma hjärtat.
Rapp: Trots mina rötter i Sala och att jag spelade i Sala FF som ung så måste jag säga Heby AIF. Jag tycker att de har en underbart fin kultur i klubben samt en jäkligt fin anläggning i form av Tegelvallen.
Bergvall: Jag gjorde de flesta säsonger som aktiv i Sala FF, det är klubben som ligger mig varmast om hjärtat. Men jag har också spelat i Norrby SK som är en familjär förening. Min Petra är dessutom från Östervåla vilket betyder att ÖIF får mig ofta att le.

Det är snart jul, är det all in som gäller med julskinka, gran och alla tillbehör?

Eriksson: Ja, vi har allt det där som de flesta andra har. Julklappshögen är dock avsevärt mindre än när man hade småbarn.
Rapp: Det brukar bli en hel del julmat helt klart, speciellt eftersom vi är åtta personer som bor här hemma.
Bergvall: Ja! Favoriten är sillsallad. Min uppgift är att fixa köttbullarna och de brukar få högt betyg av nära och kära.

Tror du att vi kan få ett lokalt elitlag i fotboll inom överskådlig framtid och vilken klubb kan det bli?

Eriksson: Nja, en satsning på ett lokalt juniorlag där man samlar de bästa unga spelarna i Heby och Sala kommun tror jag på. Skörden av en sådan satsning kan kanske ge ett elitlag inom överskådlig framtid.
Rapp: Det tror jag kan bli svårt men jag gillar verkligen vägen som Heby AIF och Harbo IF valt att gå med att satsa på sina juniorer. Det kommer nog bära frukt framöver, men absolut inte till ett elitlag.
Bergvall: Herrlag? Nej! Damlag? Tveksamt. Östervåla IF kan mycket väl nå division 1 nästa år. Men att nå eliten (herrar allsvenskan och superettan – damer allsvenskan och Elitettan) är i praktiken omöjligt för de lokala lagen.

Hur bra var du själv som fotbollsspelare?

Eriksson: Totalt kass. Noll bollsinne. Den enda sportsliga merit jag har är att jag blev regementslöpare på 800 meter terräng på T1 i Linköping under rekryten. Guldmedaljen jag fick av översten är dock försvunnen.
Rapp: Jag hade bra spelsinne och en riktigt bra vänsterfot. Men tyvärr var jag precis som nu alltför rund och la karriären på hyllan efter ett benbrott i tonåren.
Bergvall: Var som bäst som juniorspelare. Öste in mål och fick tidigt debutera i A-laget i Sala FF. Vann skytteligan ett år med 20 mål och det tillsammans med att jag gjorde SFF:s första mål i division 3 säsongen 1984 är mina största meriter. Jag var dock mentalt för svag för att förstå fotbollen. Önskar att jag hade den ”klokhet” jag har i dag som 18-åring. Men jag är stolt över att ingå i den lilla skaran av SFF-are som nått 300 tävlingsmatcher som junior- och seniorspelare i klubben.

Om du fick ge bort en julklapp till en lokal spelare eller ledare, vem får den och vad får hen?

Eriksson: Den får Michael Andersson med förflutet i Sala FF både som spelare och tränare. “Micke” var med om en dykolycka för något år sedan och att se hans kamp att komma tillbaka är något helt fantastiskt. Jag ska klura på vad han ska få när jag träffar honom nästa gång.
Rapp: Jag skulle vilja ge en klapp till Östervåla IF:s Rasmus Boman. Han är en klippa på att svara i telefonen så fort vi hör av oss och underlättar alltid vårt arbete med sajten genom att förse oss med bilder och detaljerade matchrapporter. Dessutom är han en fantastiskt trevlig kille med huvudet på skaft, så han förtjänar helt klart en fin klapp.
Bergvall: Den går till Ingvar Pettersson i Morgongåva SK. Hur många år har han varit aktiv i MSK? En fantastisk föreningsmänniska.

Vilket är ditt största fotbollsminne och det kan vara lokalt eller något som hänt i den stora världen?

Eriksson: Jag har ett lokalt och det var säsongen 2012 när jag var lagledare i Sala FF. En fantastisk säsong som slutade med serieseger i division 4 och avancemang till division 3. Sen resan till Portugal och EM sitter starkt i minnet. Jag och mina söner var i Porto och såg Sverige mot Italien. Underläge med 0-1 och när Zlatan klackar in 1-1 var det ett fantastiskt gungande gult hav som jublade. Två fina minnen.
Rapp: Jag har haft turen att få se mycket internationell fotboll med min pappa och det häftigaste minnet är Champions Leauge-kvarten mellan Inter och Schalke 04 året 2011. När Champions League-hymnen ljöd över San Siro så rann det tårar längs min kind. Det var så sjuk mäktigt och inramningen i Milano var helt galen!
Lokalt måste jag nog säga när Sala FF körde över Heby AIF i juni 2019 med 4-0. Vilken kväll det var med underbar sommarvärme och hela 671 personer på läktaren.
Bergvall: Finns så mycket att välja på. I den lilla världen är förstås Västerfärnebo AIK:s avancemang till division 3 i år riktigt häftigt. Men under mina 35 år som sportjournalist har jag fått uppleva massor av häftiga ögonblick. I den stora världen är det alla stora matcher jag fått se live, fotbolls-VM 2006, två elClasico, Bayern München-Dortmund och så vidare.

Du får som avslutning tycka till om den lokala fotbollen och hur massmedia följer och rapporterar.

Eriksson: Den kommande säsongen som jag hoppas blir normal utan pandemi är fylld av spännande derbyn i många lokala serier. Det är matcher som lockar publik och det är ofta heta känslor. Ortstidningen använder mest sin textrobot när de rapporterar från arenorna och där är vi strået vassare med kontakt med ledare efter varje match i alla lokala klubbar.
Rapp: Vilken massmedia? Det finns väl egentligen bara en aktör som rapporterar och det är vi. Och jag måste säga att jag tycker att vi gör det riktigt bra.
Nästa säsong började jag se fram emot redan när årets slutade och speciellt ser jag fram emot de många derbyn i de lägre divisionerna som kommer att spelas i Heby kommun. Jag tror det kommer bli ännu ett fantastiskt fotbollsår att se fram emot 2022, bara den här förbaskade pandemin planar ut snart.
Bergvall: Efter 30 år på Sala Allehanda är det förstås en sorg att se att resurserna inte räcker till för att kunna bevaka mer lokal sport. Men jag vet att min tidigare kollega Micke Stenkvist gör så mycket han hinner. Vi på Sala-Heby Fotboll gör ett bra jobb, det vet jag efter all beröm vi får. Men visst kan jag ibland fundera över vad vi sysslar med, det är inte många lediga helger under säsongen.

I april nästa år fyller Sala-Heby Fotboll fem år. Det har producerats över 8 000 artiklar under den tiden. Det är 295 000 unika besökare som har klickat in på hisnande  3 370 000 sidor på sajten. Vad känner du om framtiden, blir det ytterligare fem år i Sala-Heby Fotbolls tjänst för din del?

Eriksson: Jag använder klyschan “en säsong i taget”. Nästa år kör jag i alla fall och jag hoppas våra läsare vill stötta oss i framtiden också.
Rapp: Jag kommer garanterat att fortsätta även 2022, men hur framtiden ser ut om fem år är omöjligt att sia i.
Bergvall: Vi har beslutat att vi kör 2022, sen får vi se. Vi har en förhoppning om att få in några till som brinner för lokal fotboll och som är beredda att skriva. Det skulle underlätta och kanske få oss att fortsätta fem år till.

Avslutningsvis får du säga vad du vill till fotbollsfolket  både på och utanför planerna i Sala och Heby kommun.

Eriksson: Tack för alla uppmuntrande ord från våra läsare. Tack till alla trevliga ledare och spelare som jag pratat med på arenorna och på telefon. Tack till Sven Bengtsson som alltid säger att kaffet är klart när man kommer till Tegelvallen i Heby.
Rapp: Jag skulle bara vilja passa på att tacka alla spelare, ledare, läsare och sponsorer som gör det möjligt för oss att driva sajten vidare. Ert stöd betyder väldigt mycket och jag är så glad över att jag valde att hoppa på Sala-Heby Fotboll-tåget 2017.
Bergvall: Fortsätt gå på lokal fotboll. Det betyder mycket för alla föreningar. Handla i kiosken, skänk en slant och träffa vänner och bekanta. Det spelas bättre fotboll på tv, men att se en lokal fotbollsmatch en varm sommardag eller en vacker vårkväll slår det mesta. Och tack för allt stöd vi får, utan er skulle inte Sala-Heby Fotboll finnas. Och hur skulle det se ut om vi inte fanns…Taggat:   

Redaktionen Redaktionen
Artiklar från redaktionen

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning