Jawad Mohammadi mör han spelade i Haif. Foto: Sala-Heby Fotboll


2 år sedan

Jawad lämnar Heby AIF för Sala FF – “Bra fötter och stor spelförståelse”

Målvakten Jawad Mohammadi har signat med Sala FF. De senaste två säsongerna har han spelat i Heby AIF och har bara missat en match. Anledningen till den missade matchen berodde på ett rött kort där motståndaren fick ett mål godkänt trots att bollen inte var inne.
– Jag sa två ord till domaren och fick gult kort och sedan sa jag något mera så det blev rött. Men det var inte mål, säger Jawad.

 

Jawad Mohammadi, målvakt i Heby AIF de två senaste säsongerna, går inför den kommande säsongen över till Sala FF. Han är snart 22 år, fyller den 14 januari, och jobbar inom anpassad grundskola.

Var startade fotbollskarriären?
– Det var i Carlstad United som pojkspelare. Sedan flyttade vi till Enköping och jag kom till ESK och var med i födda 2000-laget som vann många cuper. En A-lagstränare såg mig i en cup och lyfte upp mig i A-lagstruppen när jag var i 16-årsåldern. Ordinarie målvakterna var skadade och jag fick spela matcher i division 2, berättar han.

Varför lämnade du Enköpings SK och gick till Heby AIF inför säsongen 2020?
– Det var stor konkurrens på målvaktsposten då så för att jag skulle få matcher blev jag utlånad till Heby AIF.

Jawad är registrerad för 32 matcher i Heby AIF och har endast missat en match under sina två år i klubben.
Du fick rött kort mot Newroz hemma på Tegelvallen.
– Ja, det var efter ett baklängesmål, bollen gick i ribban och studsade ner en halvmeter utanför mållinjen. Linjedomaren som inte alls var på plats för att se det dömde mål. Jag sa två ord till domaren och fick gult kort och sedan sa jag något mera så det blev rött. Men det var inte mål.

Nu ska du spela för Sala FF, varför lämnar du Heby AIF?
– Jag behöver spela på så hög nivå som möjligt för min utveckling. Klubben har en hög ambitionsnivå och vill vara med i toppen och jag vill vinna matcher.

Vad har du för styrkor som målvakt?
– Ja, det är väl allt, men bra fötter och stor spelförståelse.

Vad hinner du med på fritiden förutom fotbollen?
– Då är jag mest hemma och gamear precis som proffsen, avslutar Jawad skrattande.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning