Felix Ljungberg. Foto: privat


3 månader sedan

Det blir tredje division 2-klubben för Felix – nu i Dalarna

Felix Ljungberg, med Heby AIF som moderklubb och som han lämnade för många år sedan men följer med stort intresse, byter till ännu en klubb i tvåan. Efter två sässonger i ESK och en i Gusk så blir det nu Kvarnsvedens IK i Dalarna. Anledningen till klubbytet kan nog vara kärleken eftersom Sofia kommer från Säter.

 

Han provtränade med Sala FF förra året, han har Heby AIF som moderklubb och båda klubbarna hade nog velat haft honom i sin trupp. 23-årige Felix Ljungberg fortsätter sin aktiva fotbollskarriär i Dalarna i stället – nu klubbadress är Kvarnsvedens IK.

Felix studerar för tillfället marknadsföring i Västerås. På fritiden spenderar han tid med sin flickvän, kollar tv-serier, lyssnar på fotbollspoddar och gymmar.
På fotbollsplanen är det de offensiva positionerna som gäller, främst som anfallare eller ytter.

Han är fostrad i Heby AIF som han lämnade redan i tolvårsåldern för spel i Sunnersta AIF. Sedan blev det IK Sirius akademi innan han gick till Enköpings SK för spel i division 2. Två säsonger i ESK och 23 matcher blev det samt fem mål.
Senaste säsongen spelade han i Gamla Upsala SK, också i division 2. Det blev 23 matcher säsongen 2021 och ett mål av av Felix.
Nu lämnar han den klubben som degraderades till trean i höstas. Men Felix kommer inte tillbaka till moderklubben.

Gusk åkte ur tvåan och du lämnar för en annan klubb i tvåan. Vad ligger bakom klubbytet till Kvarnsvedens IK?
– Grunden till mitt klubbyte är en kombination av att jag flyttat ihop med min flickvän Sofia i hennes hemort Säter samt att jag planerar att eventuellt studera i Falun till hösten, berättar Felix.

Du provtränade med Sala FF förra året och Heby AIF är moderklubben, fanns det inga tankar på att gå till någon av dem?
– I ärlighetens namn finns alltid ett sug kring att spela i Heby AIF, trots att jag lämnade i relativt tidig ålder är Heby AIF vad jag fotbollsmässigt ser som hemma. Jag har en god kontakt med människorna i klubben och jag känner mig väldigt välkommen där. På grund av logistik och en vilja av att försöka göra avtryck på en så hög nivå som möjligt blev det till slut Kvarnsvedens IK då jag fick en väldigt bra uppfattning av dem den korta tid jag varit där.

Din nya klubb var med i bottenstriden förra säsongen. Hur är målsättningen i år?
– Vi har inte hunnit prata om någon målsättning ännu, spelartruppen är fortfarande inte klar så tänker att det kommer inom en snar framtid.

Följer du din gamla moderklubb och hur tycker du i så fall hur det går för dem?
– Ja, jag följer Heby AIF väldigt mycket. Försöker se en del matcher när schemat passar och sedan får jag rapporter av Samuel Cederfeldt på i princip veckobasis kring hur allt går. Tycker såklart det är tråkigt att de åkte ner till division 4 men min åsikt är att de har något spännande på gång med den typen av satsning de gör. Långsiktighet med fokus på utveckling tror jag absolut är rätt väg att gå, säger Felix Ljungberg.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning