Marcus Zilén Västerfärnebo AIK Ove Eriksson


2 år sedan

Seger i första träningsmatchen för Vaik och Zilén gjorde målen

Västerfärnebo AIK spelade på lördagen sin första träningsmatch. Motståndare var Bosnisk SK som spelar i division 4. Underläge med 0-1 vändes till seger med 2-1 för Västerfärnebo AIK. Båda målen gjordes av Vaikens målkung Marcus Zilén. Nya tränaren Enrico Pingani som följde matchen från läktaren var nöjd trots att det nya spelsystemet inte satt förrän i andra halvlek.

 

Det var strålande sol från en klarblå himmel när Västerfärnebo AIK spelade sin första träningsmatch på lördagen inför debuten i division 3.
Många från Färnebo hade åkt till Västerås och Råby IP för att se byns grabbar spela fotboll och för en stund glömma eländet som basuneras ut i nyheterna.

På andra sidan mittlinjen stod Västeråslaget Bosnisk SK som ska spela i division 4 Västmanland kommande säsong.
Många som var plats var nog nyfikna på de nyförvärv som har anslutit till Vaik-truppen till den nya säsongen. Västerfärnebo AIK hade aviserat att tre av de nya skulle vara med i 16-mannatruppen.

Laget coachades för dagen av assisterande tränare Tommy Fahlin, men tränare Enrico Pingani fanns på läktaren för att följa sitt nya lag. En uppskattad publiksiffra är cirka 70 åskådare.

En jämn första halva av första halvlek sedan tog Västerfärnebo AIK över bollinnehavet.
Väldigt få målchanser för båda lagen och Vaik som tagit över taktpinnen åker på en kalldusch i den 33.e minuten.
Slarv i försvarsarbetet och bollen går ut till en spelare i Bosnisk rakt framför målet och han trycker in 1-0 otagbart för Emil Pettersson i Vaik-målet.

Bosnisk har chansen minuten efter att öka på men då är Emil med på friläget de spelade till sig.

Fyra minuter före pausvilan kommer kvittering till 1-1. Passning från höger av Eric Boström som frispelar Marcus Zilén som inte gör något misstag.

Målformen från förra säsongen verkar hålla i sig för Marcus som redan efter tre minuter i andra halvlek ger sitt lag ledningen med 2-1. Helt på egen hand ordnade han det efter att ha lurat en back.

Visst lyste det igenom att det var första matchen för säsongen men Västerfärnebo AIK gör det bra. Det fanns chanser till flera mål och Marcus Zilén var nära att få fira premiären med ett hattrick.

Tränare Enrico Pingani säger så här från läktaren.
– Det var första matchen efter en lång vinter. Vi har ett nytt spelsystem som fungerade bättre i andra halvlek.

Någon spelarkritik redovisar vi inte den första matchen men visst kunde man se att de tre nyförvärv Västerfärnebo AIK visade upp mot Bosnisk SK blir en tillgång kommande säsong.

Västerfärnebo AIK spelar nästa träningsmatch mot Kungsör BK lördagen den 5 mars på bortaplan.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning