Emil Pettersson Västerfärnebo AIK


2 månader sedan

Västerfärnebo AIK till Avesta och Sala FF till Västerås för träningsmatcher

Seriepremiären i division 3 södra Norrland närmar sig med stormsteg. premiären ska spelas på Svedboäng då Sala FF ska komma på besök. Om det blir så vet vi inte än för då behövs nog en rejäl vår för att torka upp gräsmattan. Förberedelserna fortsätter i morgon, lördag, när båda klubbarna träningsmatchar. Sala FF spelar borta mot BK30 i Västerås och Västerfärnebo AIK borta mot Avesta AIK.

 

Det är tre veckor till seriepremiären i division 3 södra Norrland. Nu ska spelsystem finslipas och trupperna ska formas.
Det vi vet är att Västerfärnebo AIK sagt att de är klar med sin trupp och flera nyförvärv har tillkommit där den mest lysande stjärnan är målvakten Emil Pettersson.
Han har gått tillbaka till moderklubben efter utflykt till Sala FF och senast Enköpings SK i division 2.

Sala FF presenterade i veckan ett nyförvärv, det var Carlos Izeke Medina. Amerikan som spelade i Sala FF 2018 och är en mycket bra försvarsspelare.
Mats Swartling, lagledare i Sala FF, sa att flera spelare kan vara på väg in i truppen. Många spelare har lämnat sedan förra året så det måste fyllas på.

I morgon, lördag, spelar Västerfärnebo AIK på bortaplan mot Avesta AIK. Ett lag som spelar i division 4 Dalarna.
Det blir den fjärde träningsmatchen och återigen mot division 4-motstånd. Det har blivit segrar mot Bosnisk SK och Kungsörs BK. Båda slutade med siffrorna 2-1.
Senast på Iver Arena spelade Vaik mot Gideonsbergs IF och det slutade 3-3, en lite krampaktig historia av Västerfärnebo AIK som fick lite att fundera på.

Sala FF åker också bort i morgon, lördag, och det blir en resa till Västerås där de ska möta BK30. Även det ett division 4-lag, tidigare har SFF mött Falu BS och Avesta AIK – båda klubbarna hemmahörande i division 4 Dalarna.
Det blev storförlust med 0-5 mot Falu BS och 2-3 mot Avesta AIK.
Senaste helgen var det tänkt att de skulle ha mött Heby AIF men den blev inställd då Sala FF hade flera spelare borta på grund av skador.

Det blev mycket siffror här och det är väl inget som tränarna bryr sig så mycket om i det här läget. Nej, det är nog mer att spelsystem ska sitta och med bara tre veckor till seriepremiär så börjar de säkert titta på startelvor också.

Tanken är att Västerfärnebo AIK ska ta emot Sala FF i premiären av division 3 södra Norrland den 10 april. Om det blir så vet vi inte än för det är nog osäkert att Svedboängs gräsmatta är spelbar då.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning