Mikael Möller, Tärnsjö IF. Foto: Carl-Henrik Rapp.


6 månader sedan

Heta Listan med en gruppvinnare i topp och en cupvinnare på bronsplats

Sista Heta Listan innan de första seriematcherna kör igång. Gruppseger i Upplandscupen belönades med en topplacering och slår man Djurgården då är man given på listan. Ett samarbetsavtal räckte också till en plats och avslutningsvis ett födelsedagskalas.

 

Ny måndag och en ny Het Lista.
Förra veckans etta åker ut från listan. Östervåla IF:s damer har varit i Spanien på träningsläger i veckan och vässat formen så de är nog snart med på listan igen.
Det är i stället en gruppvinnare i Upplandscupen i topp.

Heta Listan hittar ni varje måndag under säsongen och den innehåller spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll i Sala och Heby kommuner att göra.

1. (3) Tärnsjö IF.
Från plats tre förra veckan går nu Tärnsjö IF upp i topp på veckans lista. Serieseger i grupp 8 av Upplandscupen bärgades under söndagen när Heby AIF lämnade walk over och Tärnsjö IF har ett ointagligt försprång trots att matchen IK Hinden-Morgongåva SK ännu inte har spelats. Tifen blev obesegrade i gruppspelet med tre segrar och två oavgjorda matcher.

2. (ny) Grällsta IF.
Första matchen för Grällsta IF sedan den 4 oktober 2020 spelade de i helgen.
Det är ett helt nytt Grällsta IF som återuppstått för det är endast fyra spelare kvar sedan senaste matchen. Flera av de nya har meriter från division 3 i Sala FF och bland annat Velat Ucmaz som var en av de bättre i Sala FF förra säsongen.
Första träningsmatchen slutade med seger och Grällsta IF blir säkert topplag i division 8.

3. (ny) Sätra IF.
Det kanske finns en framtid för seniorfotboll i Sätra IF. I dagsläget har de inga seniorlag på varken dam- eller herrsidan. Ett pojklag födda 2008-2010 finns och ska spela niomannafotboll kommande säsong.
Som förberedelse begav de sig till Järfälla för en cup. Fyra gruppspelsmatcher slutade med tre segrar. Vinst i semifinalen och i finalen vinst med 3-0 mot Djurgården.
Snyggt jobbat Sätra och lite extra kul på vår redaktion eftersom det finns djurgårdare här och de har det tungt just nu.

4. (ny) FK Sala och Grällsta IF.
De båda klubbarna i Sala kommun har ingått ett samarbetsavtal. Grällsta IF blir farmarklubb till FK Sala och får alternera med fyra spelare som får representera båda klubbarna. Av de fyra måste en vara målvakt.
Vi får säkert se flera sådana här samarbeten i framtiden i våra lokala klubbar. Tyvärr får ännu inte lag i förbundsserierna ha klubbar i distriktsserierna som farmalag men det kommer nog det också.

5. (ny) Sala-Heby Fotboll
Förberedelserna är i full gång inför torsdagen. Det är en stor dag för hela personalen på redaktionen som ska firas med pompa och ståt. Sajten ni läser just nu fyller fem år.
Det har varit fem händelserika år med massor av artiklar och bilder som vi levererat till alla som följer den lokala fotbollen.
Stödmedlem är en fin present om det skulle vara någon som får för sig att uppmärksamma den stora dagen.

På väg in: Seriepremiärer.
Ut från Listan: Östervåla IF:s damer, Åkra FC, Järlåsa Vittinge FF, Östervåla IF:s derbyarrangemang.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning